Na, most vagyok igazán komoly dilemmában! Megnéztem a Class mind a nyolc epizódját a pilot után, és még mindig nem tudom eldönteni, hogy szeressem ezt a sorozatot, vagy sem? Egyfelől egy Doctor Who spin-off, bár igen alacsony költségvetéssel, másfelől pedig egy ostobaságokkal teli katyvasz.

A Coal Hill Academy nem egy átlagos hely, a Doktor már korábban sok esetben is itt találkozott útitársaival. De hogy mennyire nem átlagos, azt az idejáró diákok tudják csak igazán, akik a terület különlegessége miatt kénytelenek megküzdeni gonosz lényekkel, ártó uralkodókkal, vagy éppen meg kell védeniük egy letűnt világ utolsó túlélőit. A csapat azonban nem csak fiatalokból áll, hanem egy hercegből és az őt haláláig szolgáló testőrből is.

A bálon történt események után a srácok szépen egy csapattá verődtek össze, és továbbra is harcoltak a tér-idő repedése átszökő idegenekkel és démonokkal. Miközben Damoklész kardjaként lebegett a fejük fölött a Sötétség. A királyuk pedig azóta is osztozik egy emberi szíven, és emiatt rettegésben él, miközben egy olyan tervet eszel ki, amivel végleg megszabadulhatnak az őket fenyegető szelence pusztító erejétől.

Ha első olvasásra furának tűnik a leírás, nem kell ismét átfutni, valóban az, ugyanis valamiért az írók nem igazán törődtek a cselekmények komolya alátámasztásával, csak az izgalmi faktorral. A legnagyobb ilyen hiba a szívegyesítés, ami a Király ötlete volt, aztán mégis ő volt az, aki a leginkább ágált ellene, és vissza akarta szerezni önállóságát. De minden epizód történet szála hasonló módon értelmetlenségből gyökeredzik, és valamilyen szinten mindig abba is fut ki.

A szereplők igen hányavetien lettek megalkotva, és minél többet látunk belőlük, kvázi annál idegesítőbbek – és nem azért mert fiatalok és néha megrémülnek vagy elgyengülnek, hanem mert olyan szinten moralizálnak és áldozzák fel a körülöttük élőket, ami iszonyatosan zavaró. A fináléban pedig hullnak az emberek, mint a legyek, ami rendkívül zavaróvá és egyúttal álszenté teszi az egész sorozatot.

De ha ennyire szidom, akkor miért is néztem meg? Azt hiszem ez számomra egy igazi guilty pleasure széria volt, ami egy komoly dráma után kellően lecsökkentette az agyi funkcióimat, hogy pihenni tudjak, de érdektelen volt számomra szinte minden szereplő, így fel sem tudtak húzni az ostobaságaikkal. Az az egy szereplő pedig Ms. Quill (Katherine Kelly), vagyis a Quillek utolsó megmaradt tagja, aki a herceg védelmezője, de a rabszolga sokkal jobb szó rá.

Az utolsó pár perc azonban érdekes jövőképet mutat a sorozatban, így ha folytatják – amire én vajmi kevés esélyt látok –, akkor biztosan maradok, mert talán van még remény, hogy ebből a káoszból valami igazán félelmetes váljon!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .