Akiko Yosano Bungou Stray Dogs Fotós: Star Dust Cosplay Team

Név: Hegyi Vivien

Nick: SooYun / Yunnie

Link:

 Csillagjegy: Skorpió

Szülőváros: Pécs

Foglalkozás: Kozmetikus

Kedvenc film/sorozat:  Sweeney Todd – The Demon Barber of Fleet Street; Ghost Adventures

Kedvenc zenei stílus/előadó: Bármit meghallgatok; Előadó: BIG BANG, 2NE1

Kedvenc videójáték: League Of Legends, Life is Strange, The Last Of Us

Háziállat, kiskedvenc: Egy kutyus, aki Denis névre hallgat.

 

Inoue Orihime BLEACH Fotós: Nari

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

A cosplayjel először 2008 őszén találkoztam, amikor elmentem az első conomra, ha jól emlékszem. Csatlakozni pedig csak puszta kíváncsiságból csatlakoztam. Szükségem volt egy hobbira, amiben mindenféle téren kipróbálhatom magam.

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

Nincs példaképem, inkább a saját magam által kitűzött apró célok inspirálnak és hajtanak előre.

Mi volt az első cosplayed?

Sakura Haruno Shippuuden verziója.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Munkamegosztással dolgoztam az elmúlt 3-4 évben. Anyukám támogatja a hobbim és szívesen segít szabni-varrni, amíg persze nem lehetetlent találok ki, míg a craft maradék részei általában rám maradnak.

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

A legapróbb dolgokkal kezdem mindig, hogy kedvet adjak magamnak a folytatáshoz és kicsit úgymond ráhangolódjak a folyamatra. Ékszereket, apróbb díszeket szoktam első nekifutásra elkészíteni. Ez alól kivétel volt Slayer Jinx (League of Legends), mert neki az egyik fegyverét, a Zappot kezdtem el építeni először.

Genie Ahri League Of Legends Fotós: Nari

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Bármit szívesen próbálgatok, ha varrásról van szó, amíg nincs köze a selyemhez. Fegyver és kiegészítő alapanyagok közül nem hiszem, hogy van kedvencem. A különböző dekorgumikkal és EVA habokkal nagyon szívesen kísérletezek mindig! Ezen kívül a fények. Még nincs sok olyan cosplayem amiben világító elem lenne, de egyszer elérek oda is.

Általában hány jelmezt készítesz el egy év alatt?

Attól függ, hogy mennyi motivációt érzek magamba. Talán mondhatom, hogy öt és hét között mozog ez a szám a legjobb esetben. Szeretek többször is felvenni az elkészült jelmezeket, főleg ha nincs lehetőségem új dolgokat csinálni.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Nálam a személyiség az első. Minél hibbantabb egy karakter és minél sötétebb, én annál jobban szeretem és annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy rászánom magam és életre keltem. Nekem nem számít, hogy bonyolult legyen a ruha vagy kiegészítő. Ha olyan a karakter és sikerül teljesen belezúgnom, akkor mindenen átrágom magam, hogy a legjobbat hozzam ki belőle!

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Talán a Sakura Shippuuden cosplayem áll hozzám a legközelebb és pont azért, mert az volt a legelső, amit valaha csináltunk. A közeljövőben tervezem felújítani és újra átélvezni a vele töltött pillanataimat.

Slayer Jinx League Of Legends Fotós: Thanior Pic.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az animéből vagy filmből, ki lenne az?

Yagami Light. Lehet, hogy csak egy Misa 2.0-nak tartana, de nagyon kíváncsian hallgatnám a mondanivalóját.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Sakura Haruno-nak több ruháját is elkészítettem, 2-3 verziót is. Másnál még nagyon nem kaptam ihletet ilyesmire.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Mindig az a legjobb mikor az ember visszagondol és rájön, hogy hány barátot szerzett ezzel a kissé különc hobbival. Az összes velük töltött első találkozás kedves emlék.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Mivel egyedül dolgozom, így nem jutott nekem olyan sors, hogy esetleg a főnök rosszul nézzen rám emiatt. A vendégeim közül szinte mindenki kíváncsisággal kérdezősködik a hobbim iránt. Furcsa nekik, hogy ilyesmivel foglalkozom, de nagyon tetszik nekik. Szeretnek róla beszélgetni, ha feljön a téma. A ruha készítési folyamatától kezdve a parókán át a rendezvényekig mindenre kíváncsiak.

Van javaslatod, tanácsod a kezdő cosplayesek számára?

Mindenki ezt szajkózza, de… csak kezdjék el úgy, ahogy tudják. Nem született senki sem ezermesternek. Kísérletezni kell és nem szégyen, ha segítséget kell kérni. Csak tartsanak ki a dolgok végéig és utána büszkén viseljék azt, amit ők alkottak, még akkor is, ha kicsit ferde a varrás vagy valami nem úgy áll, ahogy kéne. A lényege az, hogy jól érezzük magunkat, arra kell törekedni.

Touka Kirishima Tokyo Ghoul Fotós: Star Dust Cosplay Team

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?

Igazából nem nagyon szoktam visszajelzéseket kapni. Egy pár alkalommal megesett, hogy gyönyörű munkákkal rendelkező külföldi/hazai cosplayesek megdicsérték a cospalyeimet. Az nagyon jól esett és nagyot lökött előre mindig. Segített abban, hogy próbáljak csak meg előre menni és nem feladni.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

Nem rég került elő a szekrényemből megint, és így mivel újra játszani kezdtem vele bizton állíthatom, hogy a Croc 2.

 

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .