Az idén már kaptunk jobb és rosszabb zombis filmeket – vagy ahhoz hasonlatos képződményeket – és sokan szeretnék most meglovagolni ezt az újra fellendült zombi paródia áradatot, amit sikeresen hozott vissza az életbe a Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére. Egy szomszédos ország rendezője, Dominik Hartl pedig gondolt egy nagyot és megkreálta az Attack of the Lederhosen Zombies névre hallgató filmjét – de az élmény rendkívül kettős.

A történet szerint van egy őrült emberünk Franz (Karl Fischer), aki létrehoz egy olyan szert, amitől a helyi élőlények húsevőkké (az első jelenetben egy őzgida eszik egy kezet, csak úgy szólok), az emberek pedig zombikká változnak. Időközben a főhősünk Steve (Laurie Calvert) , aki snowboard karrierjét szeretné új szintre emelni, de tahó barátja miatt csúfosan lebőg. Ő, a már említett haverja Josh (Oscar Dyekjær Giese) valamint a kötelező nő, Branka (Gabriela Marcinková) végül meghúzzák magukat egy kis fogadóban, ami pechükre hamar átváltozik emberi
svédasztallá, és a biztos haláltól csak a gépfegyveres szőke néni, Rita (Margarete Tiesel) tud talán segíteni.

Hát, a film végére csak egy kérdésem volt: mire gondolhatott az rendező? Persze voltak ebben a szép hosszú nevű filmben jó pillanatok -mert tényleg voltak -, de az idő nagy részében csak fárasztó párbeszédek és nem vicces, sokkal inkább gázos jelenetekkel volt tele. Egy jó pontot tudok lőni a dilis havernak a telefonos poénjáért (“attól függ, melyik filmet vesszük alapul”), meg az állatzombik behozataláért is jár a pipa, de ezt a színészi teljesítmény teljesen hazavágja. Csak az idősebb színészek képesek valahogy érvényesülni a vásznon, de persze nekik idejük nincs sok, mert a hormonzavaros fiatal felnőttek a központi elemei a történetnek.

A drámai jelenetek sehogyan sem akartak működni a filmben, pedig rá példa, hogy paródiában is van jól megcsinált sírós rész (Haláli hullák hajnala), de itt ilyenről szó sem volt. A humoros jelenetek közül volt, ami betalált, de a zombik között táncjelenet elvette az életkedvemet is. A Dance of the Deadben jól működött, itt nem.

A maszkmestereknek a kezeit talán még hajlandó lennék megcsókolni – ha valami más film lenne ez, és nem zombis. A kedves élőholtak úgy néznek ki, mint valami lassan kővé váló pestisesek, az alien trutyi kinézetű méregről meg jobb, ha nem mondok inkább semmit. Talán még a helyi fauna lakói voltak tűrhetőek: a rühes, véres kinézet és a furcsa fogsor még elég impozáns is lehetett volna – de nem mentek bele annyira a témába, így nem láttunk sokat ebből se.

Bár még csak most jött ki a film, nálam elég hamar egynézősnek írta be magát szép, nagybetűkkel. Kapkod, lopkod és nem mindig figyel arra, hogy mit vár el a néző – meg tessék a többi, jó paródiafilmet békén hagyni és saját ötletekkel előállni legközelebb.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .