Egész decemberben tele van velük a tévé, vidámak, viccesek, esetleg bugyuták, máskor szívet melengetők, és hullik bennük a hó. Na, miről beszélek? Hát persze, hogy – a néha unalomig ismételt – karácsonyi filmekről! Ezek közül sokról már írtunk is, így hát idén úgy döntöttük, máshogy hozzuk el az ünnepi hangulatot a blogra – méghozzá úgy, hogy megosztjuk veletek, hogy mi mit nézünk a legszívesebben az ünnepekkor, vagyis következnek a Watchaholics-lányok karácsonyi kedvencei.

Belle

Az én örök kedvencem az Anasztázia című rajzfilm, mert karácsonykor láttam először még lelkes ovisként, és valahogy összekapcsolódott a kettő. De az Igazából szerelem és az Ollókezű Edward sincs sokkal lemaradva.

Buttercup

Nekem a Grincs, mert nagyon meseszerű, tetszik a világ, amit megjelenít, szeretem a poénjait és otthon kb. hagyomány, hogy mindig megnézzük.

Catleen

Nálam a Bunyó karácsonyig a nyerő. Ugyan nem ez a kedvencem a Bud Spencer és Terence Hill párostól – “csak” a második –, de valahogy mindig elhozza számomra az igazi ünnepi hangulatot. A főszereplők édesen civódnak, miközben minden a karácsony körül forog, nem elfeledve a legfontosabbat, a családot és a barátokat.

Cathy Turner

Charlie és a csokigyár, és mert Johnny Depp… jó, nem. Azért ez, mert a kedvenc jelenetem, amikor Charlie megtalálja a csokiban az arany jegyet. Amikor először láttam, azt éreztem, velem is történhet bármi jó, egy csoda. Meg a kedvenc idézetem, amikor a nagyapa azt mondja Charlie-nak, hogy menjen csak el a gyárba, lásson valami szépet, ahelyett hogy eladja a jegyet, mert minden nap nyomtatnak bankókat, de arany jegyet csak egyet. Olyan apró, de fontos értékeket közvetít, ami tizenévesen (és még most is) nagyon kedvesek voltak a számomra. A vége meg hát… mikor a furcsa Willy végre ismét családra lel, az bűbájos 🙂 A film hangulata és a stílusa is olyan bűbájos, és nekem meg kell egy mókus… meg a csokifolyó 😛 😀

Ixi

Én nem szeretem a karácsonyi filmeket :’D Nagyrészt azért, mert úgy érzi tőlük az ember, hogy csinálni kell ezt a fene nagy karácsonyi hangulatot, ahelyett, hogy magától lenne hangulatom.

Hanama

Bunyó karácsonyig és természetesen a Reszkessetek Betörők (a negyedik kivételével). Nincs tőlük különösebb karácsonyi hangulatom, de legalább még tudok rajtuk nevetni.

Misplaced

Nekem nincs konkrét kedvencem, viszont a Doctor Who különkiadásokat mindig nagyon várom 😀

Gwendir

Az én kedvencem sem épp egy tipikus karácsonyi film, sőt filmsorozat: a Harry Potter-filmekre adom le a voksom, mert számomra ezeknek a filmeknek a zenéje teljesen a karácsonyt idézi (ez legfőképp az első részre igaz egyébként), ráadásul körüllengi varázslat, a félhomály, gyertyafény és a kedvencem a Roxmortsban játszódó jelenet és az ahhoz kapcsolódó kórusmű. De ha lehet csak karaktert választani, akkor a Narnia-beli Mikulást szeretném megemlíteni – a hozzá kapcsolódó zenét minden karácsony előtt meghallgatom és mindig emlékeztet rá, hogy már alig várom a bejgli- és mézeskalács-majszolást.

Szági

Egyik nagy kedvencem a Grincs. Főleg mert vicces, és bár elég nyilvánvaló benne a tanulság, azért szerintem nagyon szerethető film, minden korosztály számára. De Az Igazából szerelmet is szeretem, természetesen. Az gyakorlatilag bármennyiszer nézhető és eléggé komplex is. 🙂

Orlissa

Lehet, hogy az fentiek után kicsit lejárt lemeznek fog hangzani, de a Grincs. Őszintén szólva nem is tudom, hogy miért, mert amúgy nem is szeretem Jim Carreyt, viszont van valami a film abszurd világában, ami megfogott. Úgyhogy a karácsony valahogy nem is az igaza a morcos zöld szörnyike nélkül.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Megszólalnak a gráciák – kedvenc karácsonyi filmjeink”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .