Név: Varga Dávid

Nick: Daweee

Link: https://www.facebook.com/DaweeeCosplay/

Csillagjegy: Mérleg

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Cukrász

Kedvenc film/sorozat:  Game of Thrones, Heroes, X-Men-filmek

Kedvenc zenei stílus/előadó:  Rock, pop és úgy nagyjából mindenevő vagyok – mindenből egy kicsit

Kedvenc videójáték:  FINAL FANTASY

Háziállat, kiskedvenc:  Két kutya 

Mi volt az első cosplayed?

Hope Estheim – Final Fantasy XIII

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Eleinte nagyon furcsállták a dolgot, hogy miért ölök ennyi időt és pénzt egy ruhába, amit jobb esetben egyszer veszek fel, de utána látták, mennyi meló van benne és utána már támogattak – és persze az első cosplay után már nagy számban cosplayes barátaim voltak.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Szeretek mindent én csinálni az utolsó kis részletig is, maximum szóbeli segítséget kérek vagy véleményt, hogy mit hogyan kéne megcsinálni, illetve milyen anyaggal dolgozzak.

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Először nyáladzok vagy 2-3 napot, hogy mennyire meg akarom már csinálni és átgondolom, mit milyen anyagból kéne összerakni. És ezután jön az anyagbeszerző körút kisebb nagyobb sikerekkel, attól függően, milyen kincset sikerül találni a méteráruboltokban. Sajnos sokszor visszavesz a lendületből, ha éppen a fő alapanyagokat nem kapom meg, amik kellenének az induláshoz, de gyorsan túlteszem magam rajta.

 

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Ez a kérdés sok szemszögből értelmezhető. A ruháknál legjobban a pamutszatén, munkaruha vászon vagy műbőr a kedvencem, attól függően, hogy mikor mi kell, de ezeket könnyen lehet szabni-varrni. Kiegészítő téren, mint például a kardok, a kedvencem egyértelműen a fa – fenyő vagy rétegelt lemez! Mondhatni a legelejétől kezdve mindig a kardok voltak a nagy szerelmeim és imádtam barkácsolni, faragni, csiszolni, festegetni. Páncéloknál pedig egyértelműen worbla de nem áll távol tőlem a habosított PVC sem mert már azzal is dolgoztam de a worbla a legegyszerűbb (számomra).

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Is – is. Van olyan karakter, aki szerelem első látásra a ruha és a megjelenése miatt, és van az, akit elsőre személyiségileg nagyon utálok, mert egy irritáló idióta, de a történet végére fordul bennem valami és megkedvelem és onnantól nincs megállás! Általában sikerül mindig azonosulnom a nagyképű, beszólogató bunkó kétszínű nagyszájú karakterekkel.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Féltékenykedés és irigység. Bevallom én is szoktam irigy lenni sokszor, de vannak olyan emberek, akik ezt már nagyon túlzásba viszik és teljesen elrontja a hangulatát az egésznek. A Cosplaynek nem erről kéne szólnia!

 

Melyik cosplayt volt a legnehezebb elkészíteni, miben volt más a többitől?

Satsuki!  A vállpáncélokhoz habosított PVC-t használtam és akkor nyúltam életemben először ahhoz az anyaghoz, és megszenvedtem vele rendesen (kétszer is megcsináltam a vállrészt, mert az első nem tetszett). És sajnos nem ez volt a legnehezebb része a ruhának: mivel nem vagyok egy sportos alkat így próbáltam – ismétlem PRÓBÁLTAM – megfelelni az eredeti képnek és elég sokat edzettem (még ha annyira ez nem is látszott…), és szigorú diétát tartottam.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Rendezvényeket!!! Valahogy amikor ott debütál egy ruha és mindenki megcsodál vagy megismer és képet szeretne velem az olyan felemelő érzés! Persze a fotózásnak is megvan a varázsa, mert akkor lesznek meg az igazi profi képek, amivel verheti a mellkasát az ember.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az animéből vagy filmből, ki lenne az?

Inkább egy játékból választanék és az Lightning lenne (Final Fantasy)

Még ha tudom, hogy elég gyors vacsi lenne, mert lenézne a flegma nagyképű stílusával de … ANNYIRA MENŐ !!!! <3

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Hát… amikor a barátok elküldenek a francba, hogy milyen jó lett  cosplayem.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Most szándékozom másfél év után visszarázódni a cosplayes világba és igen van terv, nem is kicsi de ezt még nem szeretném elkiabálni 😉 A tavaszi conon találkozunk!

Kávés vagy inkább teás vagy?

Kávé!!! Reggel anélkül nincs élet a melóban

 

Van javaslatod, tanácsod a kezdő cosplayesek számára?

Mindig azt szoktam mondani a kezdőknek, hogy nem egy full testpáncéllal kell kezdeni a pályafutást – akármennyire menő és hype-olják! Szépen az alapoknál kell elindulni, szabás-varrás, sminkelés, parókavágás, és utána szép lassan apró elemekben meg lehet ismerkedni a páncélokkal, próbálgatni és kitapasztalni, hogy melyik anyag mire jó, hogyan lehet jobban használni, és amikor már kellő tapasztalatunk van páncél terén, mehet a teljes testpáncél is! Én öt év után mertem belevágni egy páncélelembe, és azóta sem érzem magam profinak, mert csak próbálgatom. Mindig a precizitásra törekedjünk, mindig a maximumot hozzuk ki magunkból és ne elégedjünk meg a jóval, hanem minimum a majdnem tökéletessel! Soha ne arra figyeljünk, hogy jelenleg, a páncélos cuccok a legmenőbbek és akkor most azt kell csinálni, ha nincs meg hozzá a tapasztalatunk.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Ha időm és agyi kapacitásom engedi, akkor szeretek nyugiban leülni és festeni.

 

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .