Az idei év sorozatos kínálata nem aratott osztatlan sikert a szerkesztőségünkben, de azért meg kell hagyni, akadtak igazán jó darabok is, komoly meglepetésekkel és nem várt nosztalgiával tarkítva. A lista abszolút személyes, azonban tükrözi az idei sorozatgyártás változásait is, hiszen a legtöbbet emlegetett csatorna a Netflix –, ami ugyebár nem egy megszokott csatorna –, illetve a The CW, amit korábban tinicsatornaként emlegettünk, viszont az utóbbi években az egyik legmerészebb és legkreatívabb csatornájává növi ki magát.

10, Frequency (The CW)

Mindig furcsán jön ki, mikor egy tévéfilmet sorozattá alakítanak, viszont a The CW ismét belenyúlt a jóba, hiszen egy nagyon érdekes alapötlettel rendelkező alkotást, a Frequency-t hívta életre, ráadásul az alkotók kellően kreatív és okos megoldásokkal rugaszkodtak el a filmtől, megtartva annak esszenciáját, feszült pillanatait, kiegészítve új csavarokkal és okos megoldásokkal.

9, No Tomorrow (The CW)

Aki egy kicsit is ismer, az tudja, hogy nem vagyok oda a romantikus sorozatokért, és ezért is meglepő, hogy a No Tomorrow mégis az idei év legjobb listámon landolt. Ennek több oka is van, egyrészt az alapötlet egyszerűségében rejlik egy nagyszerű kivitelezés, egy imádnivalóan életigenlő páros, akik akkor is képesek félig telinek látni a poharat, mikor az csontszáraz. Van a No Tomorrow-ban valami báj és kellem, ami egyszerre összefacsarja és megmelengeti a néző szívét – még az enyémet is!

8, Gilmore Girls (Netflix)

Itt elég erősen bejátszik a nosztalgiafaktor nálam, ugyanis a Gilmore Girls máig nagy kedvencem, és az utolsó három évad kivételével szeretettel gondolok minden egyes epizódra. Bár az új minisorozat – vagy évad, kinek hogy tetszik – ne hozott semmi újdonságot, ami egyfelől baj, másfelől hozta a megszokott kisvárosi stílust, a zenét, a humort, és a két Lorelai adok-kapokját, amiért a mai napig él-hal mindenki.

7, Mars – Utunk a vörös bolygóra (National Geographic)

Nem hittem volna, hogy az National Geographic valaha felkerül egy ilyen listára, de a csatorna idén túlszárnyalta minden elképzelésemet. A Mars – Utunk a vörös bolygóra egybefogja a tudományt a lehetőséggel, a jövőt a jelennel és a lehetetlen már nem is tűnik annyira lehetetlennek általa.

6, Marvel’s Luke Cage (Netflix)

Ismét egy Neflixes széria, ráadásul idén a második szuperhősös nagydurranás. Míg a Bosszúállók a világért harcolnak, a mágusok pedig az éteri világban hadakoznak, addig a Defenders – egy picit előreszaladtam, nézzétek el nekem –, vagyis ezúttal Luke Cage az utca emberét mentik a gonosztevőktől, miközben ő maga is próbálja felfogni létezésének új aspektusát.

5, Westworld (HBO)

Idén nagyon megy a filmekből sorozatok csináló álomgyár, de meg kell hagyni, van, amit egészen jól eltalálnak. A Westworld erre a tökéletes példa, ahol ötcsillagos színészek adnak elő egy olyan sci-fi-t, ami minden rajongónál a toppon van.

4, Lethal Weapon (Fox)

A Firefly után nem hittem volna, hogy valaha ilyet mondok, de a Fox megérdemel egy vállveregetést, amiért hozzá, mert nyúlni mindenki kedvenc akcióvígjátékához, ráadásul nem lekoppintotta azt, hanem áttette modern környezetbe, meghagyva az esszenciát, és új, egyedi poénokkal tűzdelte meg a legújabb Riggs és Murtaugh párost.

3, DC’s Legends of Tomorrow (The CW)

Bizony igen, a Legends of Tomorrow is idei sorozat, méghozzá 2016 januárjában debütált, és az ötödik percben megvett magának kilóra széria. Az űrutazó szuperhősök iránti lelkesedésem pedig nemhogy fogyott volna a második évadra, hanem pont hogy inkább erősödött, hiszen az alkotók sebészi pontossággal adagolják a humort, a drámát, az akciót, olykor megtoldva komoly társadalomkritikával és kiszólásokkal is. Ráadásul az idei év leginkább epic crossoverét hozták össze a The CW-n.

2, Wynonna Earp (Syfy)

Nem számítottam rá, hogy bejön nekem majd egy igen gyenge alapokon álló széria, annak ellenére, hogy ismét egy képregényadaptációval van dolgunk, ám a pilot frissessége, a szereplők csajossága és badass megmozdulásai nagyon gyorsan az élre repítették nálam a Wynonna Earpöt. Wynonnának nem csak a pokolból visszatért lelkekkel kell megküzdenie, hanem a családi átokkal, a városiak kritikájával és saját maga démonaival is.

1, Stranger Things (Netflix)

Nehéz szavakba önteni, hogy mennyire jó a Stranger Things – Gwendir írt róla évadkritikát, és természetesen ő is halálra dicsérte –a történet, a karakterek, a hangulat, a párbeszédek, a rendezés, a vágás, a stílus… minden tökéletes, egyszerűen minden. Csupán egy dolgot tudok felróni a szériának, hogy júliusig kell várni a folytatásra!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .