Most, hogy új évbe léptünk, és nyakunkon a Resident Evil, vagyis A kaptár filmsorozat hatodik és egyúttal utolsó tagja, elevenítsük fel a legizgalmasabb, legkeményebb harci jeleneteket. Vigyázat, szigorúan spoileres kivitel!

5, A Kaptár (2002)

Alice még nem nyerte vissza teljesen tudatát, azonban a begyakorolt motorikus mozdulatoknak köszönhetően így is képes elintézni a zombivá vált kutyákat, akik sokkal gyorsabbak emberi „kollégáikhoz” képest.

4, Túlvilág (2010)

Alice végül meggyőzte a börtönbe behúzódott túlélőket, hogy a pincében elzárt férfit engedjék végre ki, aki ráadásul rendelkezik a megmenekülés ötletével is. Azonban a zombik betörnek az épületbe, és a csapat a tetőn próbál menedéket találni, persze nem sok sikerrel. Alice azonban gyorsan felmérve a helyzetet szó szerint berobbantja a liftet, miközben kartácstűzzel tartja távol az élőhalottakat, legalábbis addig, amíg egy locsolócső segítségéve le nem ugrik ő is a tetőről.

3, Teljes pusztulás (2007)

Két igazán epikus jelenet is jutott erre a filmre, ami egy sokkal lassabb és megfontoltabb kivitelű alkotás a többi Resident Evil filmhez képest – sőt, az elmélet a bolygó és az emberiség közötti szimbiózisról egészen újszerű és megért volna egy komolyabb kibontást is! Alice reagálva egy segítséget kérő rádióadásra egy pszichotikus vonásokkal rendelkező családba botlik (picit Dredd bírós jellegű család ez), akik szórakozásból megbilincselve bedobják őt zombivá változott kutyák közé. De persze Alice-t olyan fából faragták, aki nem kap pánikrohamot a lehetetlen küldetés láttán, sőt, megszerzi a bilincskulcsot, kiköti a kutyákat, és még meg is menekül a szörnyű sors elől.

2, Apokalipszis (2004)

Racoon City kevés túlélőjének egy kisebb csoportja a helyi templomba menekül az élőhalottak ellen, azonban arra nem számítottak, hogy az épületben egy sokkal halálosabb és kíméletlenebb ellenség kívánja őket felfalni. A T vírussal beoltott élő nyuszik ugyanis komoly változásokon estek át. Alice azonban megérezvén a veszélyt megérkezik motorján, amit szintén felhasználva elintézi a bolyhosnak nem túlságosan nevezhető állatkákat.

1, Megtorlás (2012)

Alice ezúttal egy víz alatti szuperkomplexumban harcol az életéért, amikor belecsöppen egy ismerős helyzetbe, vagyis a tokiói utcaképbe, ahol az Umbrella Corporation szimulációkat folytat a zombik terjedéséről. Egy űbermodern fehér folyosón azonban Alice találkozik jópár élőhalottal, miközben csak egy pisztolya, két tára, és egy lánca van – mázli, hogy akrobatikus mozdulatainak, és a szűk folyosónak hála ügyesen mészárolja őket.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .