Mindig is szerettem a Disney zenéket, még akkor is, ha olykor nagyon át lett írva a magyar szöveg, mert a mondanivaló lényegét szinte kivétel nélkül sikeresen áthozta. Most ezek közül a kedvencek közül válogattam ki egy kisebb csokorra valót. Ne mindegyik felhőtlenül vidám vagy éppenséggel kép, de nem is az a lényeg, hanem az üzenete.

 1. The Mob Song (Szépség és a szörnyeteg)
  Ez a dal talán a legkevésbé szeretett a Szépség és a Szörnyeteg zenéi közül, hiszen mindannyian látjuk és halljuk hogy miről és mit énekel Gaston, és hogy ezzel mekkora befolyással rendelkezik az egyszerű emberek felett. Ilyen az a kép, amikor a puszta bárgyúság kerekedik felül a józan észen és az ember a puszta félelme miatt képes akár végezni is egy ártatlannal.
 1. Not one of us (Oroszlánkirály)
  Ebben a dalban is a keserűség, az elfojtott harag, de leginkább a csalódottság dominál, hiszen talán Szimba volt az, aki a legjobban bízott Kovuban, de persze miután a látszólagos árulás megtörténik, már csak gyűlölt nagybátyját képes a fiúban látni – Kovu pedig végképp kitaszítottnak érzi magát, hisz immáron már egyik fél sem hajlandó őt befogadni.
 1. Son of a man (Tarzan)
  Egy vidámabb témájú dal ugrik be a képbe a Gyermekember jóvoltából. Tarzan szomorúsága persze nincsen teljesen elűzve, de motiválja az a tudat, hogy anyja szereti, és reméli, hogy egy nap nagyobb majom lesz bármelyik társánál, és akkor Kercsak is végre elfogadja fiaként. Egy nagyon szép, motiváló dal ez, ami
  arra sarkallja az embert, hogy bármekkora az akadály, azok képesek előrébb vinni az életét.

 

 1. Man out of you (Mulan)
  Akárcsak a Son of a Man, ez a dal is azt próbálja bemutatni, hogy a nehézségek ellenére helyt lehet állni az életben egy olyan helyzetben, amiből normális körülmények között nem jöhetne ki az ember győztesként. Persze ez nem csak személyes erősítés, hiszen Mulan határozottsága és erőfeszítése ad kellő elszántságot és erőt a társainak, hogy folytassák a képzést – és végül sikerrel járjanak.
 1. Bells of Notre Dame (Notre Dame-i toronyőr)
  Talán csak egy vagy kettő olyan disney dal volt eddigi életem során, ami képes volt könnyekre fakasztani, és a Bells of Notre Dame is ilyen. az érzelmek teljes palettáján végigzongorázik ez a dal, kezdve a félelemtől, a gyűlöleten át, egészen a cseppnyi, de annál erősebb irgalmassággal bezárólag. Lelki életben is itt történik a legnagyobb összecsapás, hiszen két ellenpólus ütközik össze ebben a dalban: a kedves és vigyázó esperes és a bigott, saját
  igazságát követő Frollo személyében, aki persze gyáva, de mégis vallásos ember lévén, fél a legfőbb igazságszolgáltatás erejétől és az örök kárhozattól – és csak ezért kíméli meg a kis Quasimodo életét.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .