Ahogy egyre tovább jövünk a retro daraboktól az új generáció igényeihez igazított daraboknál a zombifilmeknél, azt vettem észre, hogy a rendezők nem hogy nem akarják komolyan venni a filmben lévő, esetleges drámai elemeket – hanem olykor már egyesen komikussá képesek válni, ami egy nem paródia filmnél bizony egyenlő egy halálos ítélettel. Ennek elszenvedője mai alanyunk, a Disaster L.A.

A 2014-es fim kezdeti problémáját nem zombik, hanem cseppet sem barátkozni vágyó meteorok okozzák, ám ezek a meteorok nem csak LA táját formálják át, hanem a lakóit is. A meteorok ugyanis egy vírust is hordoznak magukban, amiktől mindenki ork…bocsánat, zombikká válnak, és elkezdik a még nem fertőzötteket keresni és felfalni. főhősünk (akinek a mai napig nem tudom a nevét) és bandája először persze a biztonságos helyen maradásnál dönt, majd mikor kiderül, hogy a kormánynak esze ágában sincs megmenteni őket – akkor kiborul a bili,
és útra kelnek.

Hát hogy nevével azonosuljon, a film egy-két jobb megmozdulása ellenére ténylegese egy katasztrófa: a szereplők közül talán a főhős hapsi öccsét tudom kiemelni, Turnert (Jerod Meagher), mert nemcsak hogy kapott egy viszonylag normális szerepkört, azt még jól is hozza, és a kezdeti tunyaságát ellensúlyozva egy nagyon aktív és életképes szereplő lesz belőle. Persze van olyan is, akire ugyanez nem mondható el, mint például az tag (Jeff Locker), aki a halálból frissen feléledt barátnőjéhez normális érvekkel közelít.

Egy nagyon baj a filmmel: a szereplők. Nem lehet megjegyezni, hogy ki kicsoda, annyira lényegtelenek (és most az Imdb sem hajlandó  nagyon segíteni nekem), nem lehet aggódni értük, és így már az egész film képes elvágni magát, hiszen alapvetően azt várjuk el egy horrrofilmtől, hogy legyen legalább egy olyan személy, aki miatt képesek vagyunk végigizgulni azt a sok percet, amit az életünkből feláldozunk a film nézése miatt – és ez itt most nem történt meg.

A másik nagy buktatója a Disaster LA-nek a kinézetében rejlik: a különféle animációk szépségről már korábban lemondtam az ilyen filmeknél (Zombie Apocalypse), de azt nem tudom megbocsájtani, hogy a zombik nem úgy néznek ki, mint zombik, hanem úgy mint a Mordorból frissen szalasztott orkok. egy jelenet van, ahol ténylegesen beválik a kinézet, de ott is félsötét van, és a kedves zombi kolléga arcát is csak félprofilból lehet látni.

Bár messze nem a legrosszabb zombis film amihez szerencsém volt, sajnos így is azt kell mondanom a Disaster LA-re, hogy nem jó film: kapkod, “komoly” film ellenére kicsit sem veszi komolyan magát, a szereplők pedig abszolút leírhatóak.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .