Név: Molnár Fanni, de mihamarabb szeretném Teklára kereszteltetni magam

Nick: Lejla

Link: https://www.facebook.com/leila.wonderworld/

Csillagjegy: Mérleg

Szülőváros: Varsó

Foglalkozás: Színházban tengetem mindennapjaim

Kedvenc film/sorozat: Daredevil, Skins, filmből pedig annyi van, hogy éjfélig sem végeznék  

Kedvenc zenei stílus/előadó: Teljesen mindegy, bármit meghallgatok, ami kedves a fülemnek

Kedvenc videójáték: Heroes of Might and Magic (főleg a 3), Outlast, Tekken-széria

Háziállat, kiskedvenc: Sajnos már nincsenek velem, de hosszú évekig hű társam volt Aszter a kutyám és Cocika a tengerimalacom 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Nagyon fiatalon még 2007-2008 környékén, az interneten óhatatlanul belebotlottam cosplayesekbe, aztán internetes fórumokon megismertem a magyar közösségben is pár embert, akikkel el tudtam menni conra. Ez 2007 őszén volt, a 2008-as tavaszi conon már próbálkoztam valami cosplay féleséggel.

Mi volt az első cosplayed?

Hinamori Momo a Bleach-ből.

Párod hogy vélekedik a hobbidról, esetleg segít benne, szerepel a terveitek között közös jelmez?

Többnyire ennek a közösségnek és hobbinak köszönhetjük, hogy találkoztunk. Ő is cosplayer és bár már a kapcsolatunk elején terveztünk pár közös cuccot, csak mostanra értünk oda, hogy elkezdjük őket megvalósítani, de 2017 várhatóan a közös dolgok éve lesz, szóval nagyon várom.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Az a fajta vagyok, aki még egy öt centis kis foszlányt is felhasznál, ha úgy tartja kedve szóval nincsen kifejezetten kedvenc anyagom. Mindent szeretek, ugyanis megvan a varázsa annak, ahogyan összeáll a fejedben hogyan is fogod kivitelezni a jelmezt, majd amikor ezt megcsinálod és látod, hogy működik, büszkén megveregetheted a saját vállad. Persze nagyon sokat számít az anyag választás, de sosem ehhez mértem azt miért is szeretem csinálni.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Elsősorban a személyiséget. Olyat eszembe sem jutna cosplayelni, akit nem ismerek vagy nem szeretek. Olyan persze volt már, hogy felkértek én pedig mielőtt igent mondtam volna ledaráltam az adott animét/filmet stb… és úgy mondtam igent vagy nemet. De persze a ruha is számít, manapság egyre inkább keresem a kihívásokat, de előbb mindenképp a kedvenceimre szakítok időt.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Nem akarok a régen minden jobb volt szöveggel jönni, mert ez egy elég sarkítás. Én úgy vélem nem a conok vagy a közösség lett rosszabb egyszerűen csak kezdek kiöregedni ebből a világból, már ami a szociális részét, jelenti. Azok az emberek, akikkel együtt kezdtük most már legtöbben világ szinten is, de persze Magyarországon is az élvonalban vannak és bár megmaradtak a régi ismeretségek, ahogy repül az idő. szépen lassan elkanyarodunk. Szóval régen annyiban volt jobb, hogy szabadabban tudtam barátkozni, ha odamentél valakihez mosolyogva fogadott és egy perc múlva már összebújva nevetgéltetek, de lehet ez most is így van csak már én öregedtem meg.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Mindkettőnek megvan a varázsa, de manapság inkább a fotózást preferálom.

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Nagyon utálok jelmezben kimenni a muglik közé. Nem is tudom, nem szeretem, ha néznek, pedig több jót kapok, mint rosszat. Az egyik kedvenc történetem, mikor Rágógumi Hercegnőként siettem conra és a Blahán letérdelt elém egy srác, hogy felejtsem el Finnt és menjek hozzá. De az is aranyos volt, mikor szintén conra menet Ollókezű Edwardként megállított minket egy eléggé rosszarcú úriember, majd amikor mi már készültünk volna futni Ő elkezdett dicsérni és, hogy egy percre elhitte, hogy Johnny Depp trollkodik Budapest utcáin.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Leültetném egymással szembe Shikamarut és Inot és addig vacsoráztatnám őket, míg rá nem jönnek, hogy őket valójában egymásnak teremtette az ég… Bár így belegondolva Thrawn Admirális szívesen elcsábítanám egy vacsira, hogy megbeszéljük a fontos taktikai lépéseket és eltársalogjunk a földi művészetekről…

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Craig Tucker. Anno megcsináltam még 2011-ben, de az eléggé szekrény lett szóval nem elég, hogy az egészet fel akarom újítani, de a metroszexuális Craig is egy régóta dédelgetett álmom!

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Mikor megcsináltuk a Litchi Hikari Club cosplay csoportot. Nem elég, hogy olyan emberekkel cosplayelhettem együtt, akiket nagyon tisztelek egy olyan mangából amit alig ismernek és külön öröm olyanokra lelni, akik szintén szeretik, de mindemellé maga a con is nagyon jó volt és sok olyan dolog történt, ami mai napig pozitív hatással van az életemre. Szóval az egész Litchi Hikari Club csapat elhozta nekem a legszebb cont. Illetve, mikor a One Piece csapattal megnyertük a legjobb csoport díját is. Bevallom a legjobb kiegészítőkre számítottam, de mikor kihirdették, hogy a serleg is a mienk kb. így hanyatt esve rohantunk vissza a színpadra én pedig fent majdnem el is sírtam magam, szóval csak tapsikoltam, és ugráltam. Nem mertem azóta sem visszanézni.

Mennyi időt szánsz egy jelmez elkészítésére, a részletek kihangsúlyozására? Volt már olyan, amit inkább félbehagytál?

Annyit amennyi kell neki. Nem kapkodom el a dolgokat, mindig korábban neki kezdek, és mikor van kedvem meg időm csinálgatok bele valamit. Előfordult, hogy félbehagytam már és azért mai napig fáj a szívem, de egy kis törés volt, hogy nem tudtam úgy megcsinálni, mint akartam szóval majd egyszer, ha már túltettem magam rajta újra nekifutok…

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?

Egy kicsi van, de hátul a színpad mögött általában jó a hangulat.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Főzni, aludni, és játszani. Ja és kísérletezni a forró csokival, hogy hogyan tökéletesíthetem.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .