Így jár az, aki nem figyel oda eléggé: csak napokkal később jön rám, hogy a sorozata már visszatért a karácsonyi szünetből.

Mikor Xavier megtudja, hogy Evie ismét Timothyval randizott, megpróbálja meggyőzni magát arról, hogy nem is kell neki a lány. Csakhogy ismét feltűnik – mostanra újra szabad – unokatestvére, Jesse, aki rávilágít a tényre, hogy Xavier nagyon csúnyán áltatja magát. Így hát a srác ismét ringbe száll Evie kegyeiért, a probléma csak az, hogy a lány szeretne hosszabb időintervallumban is gondolkodni, mint hat hónap. Mindeközben persze neki is megvan a maga problémája: a száguldásért rajongó nagypapája jogosítványát idős kora miatt elvették, ezért hát Evie mindent megtesz, hogy elérje, nagypapája újra megpróbálkozhasson a vizsgával. Dreidre és Kareema is esküvőre készül, és egyiküknél sem pont úgy alakulnak a dolgok, mint ahogy szeretnék. Dreidre esküvőjének megszervezését a színfalak mögött Hank vállalja magára, aminek nyomán Dreidre-ben kétségek merülnek föl – főleg, mikor megtudja, hogy Hank eredetileg őt akarta meghívni társnak a védőhelyére apokalipszis esetén. Kareema eközben képtelen úgy elvenni Sofiát, hogy tudja, a bátyja nem adja áldását a frigyükre.

Az igazat megvallva egy nagy problémám volt ezzel a résszel: az, hogy nagyon elsiették a dolgokat. Ami ebben a negyvenkét percben történt, azt valójában két részre kellett volna osztani: az elsőben Xavier győzködi magát, hogy nem kell neki Evie, miközben a lány kapcsolata elmélyül Timothyva, Dreidre és Kareema pedig készül az esküvőre. Aztán a második részben jöhetett volna a párharc Xavier és Timothy közt, Evie kétségei a jövőt illetően, valamint a nagyszüleinek a története. Jó, persze, így sem volt ez rossz, csak bizonyos dolgokat jobban is ki lehetett volna fejteni nyolcvanöt, és nem negyvenkettő perc alatt.

Mint azt már a múltkor is említettem, kicsit elegem van a szerelmi háromszögekből, így örülök neki, hogy a Timothy-dolog – látszólag – lezárult, bár talán ez a szál volt az, ami leginkább megsínylette a sűrítést: Timothy gyakorlatilag egyszer csak megjelent, és kifejtette, hogy miért nem működhet most, ebben a szent pillanatban kapcsolata Evie-vel. Szóval sok volt a központi szerelmi háromszög, de ennél jobban is le lehetett volna zárni. Jesse visszatérte, és szerepe abban, hogy Xavier észhez térjen, viszont nagyon el lett találta.

A két esküvő közti párhuzam is jó volt, ügyesek volt Dreidre és Hank abszurd módon bemutatott bizonytalanságai, és az is tetszett, ahogy Kareema lerendezte a dolgot a bátyjával – azért pedig külön jár a piros pont, hogy ennek nem hatalmas összeborulás lett a vége, hanem egy sokkal valóságosabb végkifejlett. Ezen felül pedig az is cseles volt, hogy Dreidre életének alakulásában milyen szerepet is játszott Xavier.

A pálmát nálam akkor is Evie nagyszülei vitték, akik hihetetlenül cukik voltak – és igen, egyetértek Evie-vel, én is azt szeretném, ha így nézne ki a jövőm. Na, szóval a nagyszülők kapcsán jöttek elő a legédesebb jelenetek az epizódban, és közvetve abban is részük volt, hogyan alakult Xavier és Evie kapcsolata, akiknek az utolsó jelenetei amúgy nagyon tetszettek, a végszó pedig kifejezetten meglepő volt, és igencsak szíven ütött. Igen, így kell karakterfejlődést írni.

Nagy valószínűséggel már csak két rész a sorozatból – őszintén szólva nem nagyon reménykedem egy második szezonban –, de talán jobb is ez így. Éppen egy olyan pontosan vagyunk, ahol remekül le lehet zárni a sztorit, és úgy érzem, egy ügyes befejezésnél többet nem is kérhetnék.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .