Az MMO-k felosztása számomra eddig két irányba haladt: vagy megtudott fogni elsőre, vagy nem. Nos, az Aura Kingdom eddig az első olyan szerepjáték, ami elsőre nem tetszett, hagytam is az éterben lengeni, de amikor újra elővettem, már sokkal jobban megtudott fogni. Hölgyek és urak, ásó, horog és kasza, itt van az eidolon bunyó fellegvára – az Aura Kingdom.

A történet – a szokásos sémából táplálkozva – egy olyan hőst állít a középpontba, aki valamiért ki lett választva a teremtő által, hogy az eidolonokkal (companionok) közösen verje le a világ egyensúlyát veszélyeztető gonoszt. Eddig gondolom az eidolon szón kívül újat nem mondtam. Ami viszont már érdekesebb az a hős megítélése: ugye a beszélgetések alkalmával már meglehetett szokni, hogy mindenki hősként tisztel, de itt pont a különleges ereje miatt félik is a hőst, ugyanis nem lehet tudni, hogy az erő “mellékhatásaként” átváltozik-e egy démoni lénnyé – és fő történet szálban is az egyik legdurvább rész, hogy pont emiatt üldözik el a hőst a saját falujából.

Pipa a történetnek, de még sok minden van, amire áment kell mondani. A kasztok (hasonlóan a sajnos már elhunyt Vanguardhoz) nagy száma meglepő, és ezt csak növeli az, hogy nem elágazást kell választani (lásd: Aion), hanem a negyvenes szintet elérve választhatsz egy másodlagos kasztot. Aki hajlamos a mágia kasztok használatára hozzám hasonlóan, annak előszeretettel tudom ajánlani a sorcerer-reaper kombót – közel megállíthatatlan pve és pvp-ben egyaránt.

Harcbéli életünket nagyon megtudják könnyíteni a már sokat emlegetett eidolonok, akik azért cseppet sem olyanok, mint a mágiával lehívható companionok: ajánlott velük sokat beszélni és harc közben is hatalmas segítségek – valamint Alucardnál (aki itt most nem vámpír, hanem sárkány) a mount opció is nagyon szórakoztató. A questek egyáltalán nem nehezek, a mob-ok rövid visszatérési idelye miatt lehet néha izzadni, de alapjáraton az sem olyan vészes.

Magyarral még nem volt szerencsém összefutni, és egyenlőre még magyaros nevű guildet se láttam, de persze ami késik nem múlik – vagy csak szimplán nem olyan szerveren vagyok. Lényeg a lényeg, hogy a játékosközösség eléggé diverz (ergo nem csak oroszok és társaik vannak nagy létszámmal), és hát a hölgy gamereket is van mivel csalogatni – a frissen behozott házasodási opció meg már csak hab a tortán.

Az Aura Kingdom elsőre nem nagy szám, de mégis egy szerethető és jó játék sok érdekességgel. Mindenkinek tudom ajánlani, akinek van egy kis szabadideje.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “A kaszás az ász – Aura Kingdom”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .