Név: Seprős Ildikó

Becenév: Hiro és mindennemű permutációja

Link: https://www.facebook.com/crystalshark

Csillagjegy: Bak

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Értékesítő

Kedvenc (rajz*)film/sorozat: Irány Eldorádó!, American Horror Story

Kedvenc zenei stílus/előadó: Hűha – hangulatfüggő

Kedvenc videójáték: Alice Madness Returns, Life is Strange, League of Legends, Overwatch

Háziállat, kiskedvenc: Van egy macskánk Chérie Brezsnyev Deathstroke. Inkább ne is kérdezzétek… 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Középiskolában ismertem meg a japán kultúrát és akkor kezdtem animézni is. Innentől az internet a nyakamba öntötte az animés képekkel együtt a cosplayeseket is. Mindig is imádtam alkotni és a farsangozást is, így elég könnyen magába szippantott ez a világ.

Mi volt az első cosplayed?

Hiroshi Nakano volt a Gravitationból. Már ha azt cosplaynek lehet nevezni, de ott kezdődött minden, akkor ragadt rám a név is.

Párod hogy vélekedik a hobbidról, esetleg segít benne, szerepel a terveitek között közös jelmez?

Komolyan még nem cosplayezett, de tetszik neki a világ, gondolkodik az én jelmezeimen is, hogy mit hogyan kéne megoldani, és közben agyal a saját világmegváltó tervein is. Szeretnénk majd közös cosplayt is, bár a legtöbb „terv” nagyobb csoportos dolog.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Textilből a pamutszatén. Szép, könnyen varrható és sok féle szín van belőle. Farigcsáláshoz a hőszigetelő anyagok. Gyurmázáshoz Worbla!

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Is-is. Persze volt már, hogy magamra öltöttem a ruhát és a legkevésbé sem éreztem jól magam benne, mert mégsem tudtam úgy magamra venni a karakter szerepet, mint a jelmezt…

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Nagyon sok van, de legfőképp azok, amikor megszűnik a megfelelési kényszer és csak egy rakás geek vagyunk jelmezekben.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Minden tervem ilyen, amíg meg nem csinálom őket. Persze van olyan, ami vágyálom marad úgyis. De a kivitelezhetőeket igyekszem megvalósítani.

Úgy tudom te is készítesz photoshootokat, mi inspirál téged ebben?

A fotózás előbb jött, mint a cosplay, csak itt is hasznát lehet venni. Általában valami különleges helyszín, ruha, helyzet, amivel lehet trükközni. Például egy szellőztető rendszer kivezető nyílása, ahol menő hajlobogás effektet tudunk produkálni. Nem tudok photoshoppolni, így örülök minden ilyen kihasználható lehetőségnek – Így izgalmasabb is.

Melyik fotósorozatodat érzed a legközelebb magadhoz, és miért?

A legtöbb fotóm conon készült, ritka, hogy külön fotózásom volt. (Sőt egyéni „profi” fotózásom még csak egyszer volt. Bár ott meg segítő(k) nem volt, ami sajnos rányomta kicsit a bélyegét az egészre.
A kedvenc fotózásom talán a Black Lightos volt, igaz nem cosplayes képek, de nagyon szeretem a végeredményként kikerült képeket, és izgalmas is volt elkészíteni őket. UV- fénnyel „játszottunk” és arra reagáns festékkel.

 

Melyik fotózásod volt eddig a legnehezebb, miben volt más a többitől?

Két nagyon emlékezetesen kényelmetlen dolog volt:
1. A Szilárd (Cleanpig) által „Ocean’s Delight” névre keresztelt fotózásunkon a kövek egyesével voltak a nyakamra ragasztva. 1.5 óra és segítő kezek munkája kellett hozzá, hogy meglegyen.

  1. Az Aquamarine fotózásom. Nem reggeliztem, így éhesen fűzőben, magas sarkúban szenvedtem magamban, csendben. (Egy ideig persze…)

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?

Nagyon! Iszonyatosan beszoktam parázni mielőtt színpadra kerülök, de ha már ott vagyok, jól érzem magam. Ezen segít az, hogy sosem vagyok egyedül, mert akkor szerintem elájulnék simán.

Zsűrizni vagy versenyezni nehezebb szerinted, mi a szépsége mindkét oldalnak?

Zsűrizni azért, mert úgy is megkérdőjelezik a döntésed, versenyezni azért, mert ha nyersz tuti csókos vagy. Meg kell birkózni a köznéppel így is-úgy is. A zsűrizés elismerés, hogy igen, te dönthetsz, vagy olyan jó, hogy elbíráld a versenyt, a versenyzésnek a színpad, adrenalin, ha úgy döntenek te vagy a legjobb.

 

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?

Nagyon ritkán reagálnak a munkáimra. Általában meg van, az-az általában 5-6 ember, akit érdekel, mit csinálok, és ír vagy mondja, ha tetszik nekik.

Igazából sajnos a pozitív már sokszor elveszik, mert annyi negatívat kaptam már. Engedély nélkül posztolják ki 1-1 (Elohell, League of Legends Hungary) oldalra, csoportba a képemet csak, hogy lehúzzanak, mert bele sem gondolnak, hogy egy cosplayer is érző lény és rengeteget dolgozott az adott ruhával. Ráadásul mindenféle jelzőt/foglalkozást rám aggatnak, csak úgy ismeretlenül. De a LoL fandomot leszámítva máshol nem találkoztam ilyennel szerencsére.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .