Név: Merena Ottilia

Nick: Ayane

Facebook link: https://www.facebook.com/AyaneCosplay/

Csillagjegy: Rák

Szülőváros: Mosonmagyaróvár

Foglalkozás: Diák

Kedvenc film/sorozat: Star Wars

Kedvenc zenei stílus/előadó: Nincs igazán kedvencem, mindenféle zenét szeretek, és inkább az adott zeneszám alapján döntöm el, hogy tetszik-e vagy sem.

Kedvenc videójáték: Aion

Háziállat, kiskedvenc: Egy nyuszi és egy németjuhász. 

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

Több ilyen személy is van, pl.: Yaya Han, Aigue-Marine Cosplay, Enji Night

Mi volt az első cosplayed?

Neytiri az Avatar című filmből.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Többnyire támogatnak a maguk módján.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Jó pár anyagot kipróbáltam már az évek során, és leginkább a mattabb, szövetszerű anyagokkal szeretek dolgozni, mert könnyű velük bánni, nem csúsznak el varrás közben. Amit még nagyon szeretek az a műbőr, annak ellenére, hogy nem egyszerű vele dolgozni.

Általában hány jelmezt készítesz el egy év alatt?

Ez évről-évre változó mennyiség, de nagyjából 4-5 jelmez jut 1-1 évre.

Melyik cosplayt volt a legnehezebb elkészíteni, miben volt más a többitől?

Elsa koronázási ruháját a Frozenből. Az összes mintát kézzel kellett kihímeznem a ruhára, ami kb. fél évig eltartott (csak a hímzés) és con előtti éjjel még az utolsó minta hímzését fejeztem be. Ezen kívül a hatalmas palást is nehézséget okozott, nem volt egyszerű a szobámban elegendő helyet csinálni hozzá, hogy rendesen tudjak dolgozni rajta.

Milyen érzés egy sith bőrébe bújni?

Számomra nagyon jó érzés annak ellenére, hogy a Disney hercegnőket is nagyon szeretem. Jó néha “gonoszkodni” egy kicsit, na, meg akit legtöbbször viselek, Ayane a saját sith karakterem, magam találtam ki a háttértörténetét, valamint a ruháját is magam terveztem, amit gyakran viselek, a páncélhoz pedig jelentős segítséget kaptam egy jó baráttól.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Talán az az egyik legkedvesebb emlékem, mikor a 2015-ös nyári conon Aranyhaj voltam, és egyszer csak egy nagyjából hat év körüli kislány szaladt oda hozzám szintén Aranyhaj jelmezben és ölelt meg, hogy mennyire szereti Aranyhajat és én vagyok a példaképe.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Határozottan magabiztosabbá váltam tőle, hisz rengetegszer utaztam már cosplayben conra, és sok jó élményem is van ezzel kapcsolatban, az emberek többsége nagyon pozitívan állt a dologhoz.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Rengeteg tervem van a jövőre, de csakhogy a 2017-es évi terveim említsem: Anna (Frozen), Sailor Venus (Sera Myu – Sailor Moon Musical), Jyn Erso (Rogue One – A Star Wars story), Asuna (Sword Art Online 2. évad), de mindközül a legnagyobb tervem az Aionból elkészíteni az Army 2 Star Officer Abyss szettet, ami a saját játékbeli karakteremnek is megvan már.

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?

Ez egy érdekes és furcsa dolog, mert öt éve cosplayezek, rengetegszer voltam már színpadon, de még mindig minden egyes alkalommal izgulok előtte.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .