Mi is lehetne szebb megkoronázása a vizsgaidőszak végének, mint egy jó kis mozizás? Abszolút semmi! Úgyhogy nagy szabadságomban felkerekedtem, és végre megnéztem ezt a filmet, amit már olyan régóta szerettem volna, mert az előzetes és a szereposztás is nagyon megfogott, nincs mese, látnom kellett.

Történetünk a II. Világháború idején játszódik, először is Casablancán, ahol Max Vatan (Brad Pitt) ezredes, tehetséges angol kém új feladatot kap: likvidálnia kell a német nagykövetet. Társa Marianne Beauséjour (Marion Cotillard) francia kém, akivel nem csak páratlanul jól összeszoknak, és remek csapatot alkotnak, de a küldetés végére egymásba is szeretnek. Összeházasodnak, majd Londonba költöznek, gyermekük születik, felhagynak korábbi életükkel. Max azonban egy nap váratlan telefonhívást kap. A munkaadói az gyanítják, hogy szeretett felesége német kém. Az ezredesnek nem elég, hogy szembe kell néznie a ténnyel, hogy az eddigi élete akár hazugság is lehet de asszisztálnia is kell egy cselben, amivel leleplezhetik Marianne valódi kilétét. Ha pedig kiderül, hogy a nő tényleg német kém, akkor neki, szerető férjének kell majd őt likvidálnia.

Hűha Srácok, ez a film valami hihetetlen! Mind a díszlet, a ruhák, a viselkedés, az egész atmoszféra nagyon jól hozza a kor hangulatát, a gondatlansággal leplezett félelmet, a bizonytalanság nyújtotta szabadságot, a háború jellegzetes vonásait. Egyszerre nagyon vagány és izgalmas, mégis veszélyes és erkölcsileg megkérdőjelezhető világba csöppenünk, ami úgy játszik az érzelmeinkkel, hogy észre sem vesszük. Személy szerint nem vagyok oda a háborús filmekért, de ez egészen más hangulatba hozza az embert, pont az a fajta háborúval kapcsolatos, de konkrétan nem a háborúról szóló történet, amit kifejezetten szeretek.

A történet nem túl kusza, könnyen érthető, mégis végig izgalmas, nem válik unalmassá egyetlen pillanatra sem. Végig a körmünket rágjuk, szinte érezzük Max belső vívódását, szeretnénk, ha neki lenne igaza, ugyanakkor gyanakszunk a feleségre, minden mozdulatában az árulás jeleit próbáljuk felfedezni. Véleményem szerint ez a film legnagyobb erénye. Habár kicsit sem hasonlít ránk, olyan mélyen tudunk azonosulni Brad Pitt karakterével, hogy tényleg átéljük az érzelmeit.

A színészi alakítások pedig természetesen kiválóak. Marion Cotillardhoz remekül illik a szerep, igazán ki tud benne teljesedni, ez pedig nagyban hozzáad a filmnézés élményéhez. Brad Pitt pedig hozza a tőle már megszokott magas színvonalat, arca legapróbb rándulásaival is képes mély érzelmeket kifejezni. A mellékszereplők is remekek, annak ellenére, hogy a két főszereplő mellett fontosságuk elenyésző volt, mégis, az ő hihető alakításaik is nélkülözhetetlenek.

Fiúk, Lányok, én csak ajánlani tudom ezt a filmet, nézzétek meg, ha szeretitek az izgalmat, a romantikát, az érdekes fordulatokat, a korábbi évtizedek hangulatát vagy csak szeretnétek az estét egy jó kis filmezéssel zárni. Higgyétek el, nem fogtok csalódni!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .