Morticia – The Addams Family

Név: Tóth Nikolett

Nick: Zoelyn

Link: https://www.facebook.com/zoelyncosplay/

Csillagjegy: Mérleg

Szülőváros: Szolnok

Foglalkozás: Sales support munkatárs

Kedvenc film/sorozat: Trónok harca, Parks and Recreation, The Walking Dead, de igazából rengeteg van még, filmekből is

Kedvenc zenei stílus/előadó: pop-rock-alternatív-elektro (mindenevő vagyok)

Kedvenc videójáték: Bioshock-széria, The Last of Us, Telltale játékok

Háziállat, kiskedvenc: leginkább csak Youtube-on található kiscicák, kiskutyák 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Az első conomra 2009-ben mentem el, akkor még fogalmam sem volt miből áll ez az egész, és a cosplayről sem hallottam előtte. Utána nem győztem visszanézni a conon készült videókat, és annyira megfogott ez a világ, hogy eldöntöttem a következő conra én is beöltözöm.

Edea Kramer – Final Fantasy VIII

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

Általánosságban bárkit csodálok és inpirálónak találok, aki a szenvedélyéből képes megélni. Cosplayesek közül is rengetegen vannak, akik inspirálnak, legyen akár szó technikai tudásról vagy személyiségről, nem szeretnék kiemelni embereket, túl hosszú lenne a sor.

Mi volt az első cosplayed?

Grellnek öltöztem be a Kuroshitsujiból. Minden megvolt hozzá, csak egy kabátot kellett varrnom, ami ugyan kívülről még most is vállalható lenne, de belülről? Te jó ég…

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

A legelső lépés nálam mindig a kutakodás, referenciaképeket gyűjtök és tutorialokat keresek, a többi magától a cosplaytől függ, hogy inkább varrós vagy építkezős. Nincs olyan konkrét részlet, amivel mindig kezdenék, amihez előbb találok alapanyagot, azzal kezdem a munkát.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Mivel eddig inkább varrós cosplayeket készítettem, így csak erról tudok nyilatkozni. Az kedvenc anyagom talán a nehézselyem, mert szép esése van, nem bántóan fényes és könnyű vele dolgozni.

Melisandre – Game of Thrones

Általában hány jelmezt készítesz el egy év alatt?

Ez nagyon változó, nem is mondanám magam olyan buzgó cosplayesnek. Amikor elkezdtem ezt az egészet, fél év alatt három jelmezt is készítettem, de volt, hogy egy évig semmit. Munka mellett pedig elég nehéz időt szakítanom a cosplay készítésre, de idén szeretnék ezen változtatni.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Hazudnék, ha azt mondanám nem számít a külső, ha tetszik egy karakter ruházata/páncélja, komolyan elgondolkodom rajta, hogy megcsinálom. Ha előtte nem ismertem a karaktert, akkor megnézem azt a filmet/sorozatot/gameplayt, amiben szerepel, hogy mégis tudjam kicsoda-micsoda. De a végén általában úgyis az dönt, mennyire szimpatikus a karakter, mennyire érezném magam jól a bőrében, legyen akár jó vagy gonosz.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Lehetne kevesebb dráma és konfliktus? Eddig csak hallomásból volt hozzájuk szerencsém, ezeket a jövőben is szeretném elkerülni.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

Szeretnék páncélos(abb) karaktereket is csinálni, de a terveim között még mindig kevés ilyen van, valahogy sosem úgy jön ki. Már régóta áll egy tekercs worbla a szobámban, amit egyszer jó lenne felhasználni valamire.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Túl sok fotózásban ugyan még nem volt részem, de ezekben jó, hogy van idő jobb képeket készíteni egy-egy karakterhez, nem annyira rohanós a dolog, mint a rendezvényeken. Ez utóbbiban viszont azt szeretem, hogy találkozhatok olyanokkal, akik ugyanúgy rajonganak valami iránt, mint én, és máshol nem biztos hogy összefutnánk. Ezen kívül a cosplayversenyeknek is megvan a maga varázsa és izgalma.

Elizabeth – Bioshock Infinite: Burial at Sea

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Nathan Drake, hah! wink De szívesen megvendégelném az egész Uncharted bagázst is.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Melisandre a Trónok harcából, az egyik ruháját már megcsináltam, de szeretném elkészíteni a későbbi évadokban viselt ruháját is, csak még nem találtam meg hozzá a tökéletes anyagot. Rajta kívül még Elizabeth a Bioshock Infinite-ből az, akinek egy másik ruháját is tervezem, csak nem tudom, mikor kerül rá sor, túl sok tervem van már így is.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Megtanultam valamennyire varrni, bár még van mit fejlődnöm, azt hiszem ez a hétköznapokban sem jön rosszul. Szeretném hinni, hogy segített a fókuszálásban és a kitartásban (nem hagyom a fenébe a dolgokat az első sikertelen próbálkozás után), de még ebben is lehetnék jobb. Emellett nyitottabb is lettem, sokkal egyszerűbb szóba elegyedni a conokon, ha valakivel ugyanabból a dologból öltöztetek be, vagy ha valaki megdícséri a jelmezed. Szerencsére eddig semmiben nem hátráltatott ez a hobbi.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Cosplayen kívül inkább csak passzív hobbijaim vannak, olvasás, sorozat/filmnézés, videojátékok. Mit mondhatnék, nem vagyok nagy sportember…

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .