Jó kockaként már számtalan alkalommal volt szerencsém meglátogatni gamer bárokat, de azt kell mondjam, az eddigi legkiemelkedőbb stílussal és egyéniséggel, az újonnan megnyílt InGame rendelkezik.

Régóta figyelemmel követem a hely előkészületeit, és meg kell hagyni, nagyon régóta vártam azt a pillanatot, amikor beléphettem végre az üvegajtón és nem csak a terveket láthattam, hanem megpillanthattam a valóságot – ami pedig lenyűgözőre sikeredett. Kanapé, kandallóhatás, hatalmas kivetítő, VR, stream szoba és bivalyerős asztali gépek. Ráadásul ezek egyike se veszi el a hangsúlyt a másiktól, hanem szépen megfér egymás mellett, ahogy a falakon található képek is, amik bizony minden gamernek megdobogtatják a szívét, mégis csak annak szólnak, akik értenek hozzá.

Bár én még játszottam Commodore 64-el, de még így sem volt számomra ismerős a hely jelképe, és visszaköszönő motívuma, a sárkány a Wizard of Worból, és már itt jól látszik, hogy a hely nem a megszokott huszonéves korosztályt célozza meg, hanem azokat, akik együtt nőttek fel a C64-el. Ennek megfelelő a hely italkínálata, ami jelenleg több mint hetven whisky különlegességet is tartalmaz, de nemsokára kiegészül még egy páratlan rum kínálattal is. Na, meg a számomra örök favorit isteni limonádéval is.

Az InGame jelenleg nyolcvan fő kényelmes elhelyezésére hivatott, ennek megfelelően a kanapé, a székek és az asztalként is funkcionáló padok is bevethetőek a közönség kényelmének érdekében. Közönség pedig van bőven, hiszen a hely otthont ad többek között az esport Meetupnak is, ami egy komoly múltra visszatekintő rendezvény, ahol nemcsak gamerek találkozhatnak gamerekkel, hanem játékfejlesztők, videósok és kommentátorok is!

A hely egyik nagy különlegessége a stream szoba, amit bárki ingyen használhat, ráadásul egy igen erős gép, kamera és mikrofon áll a rendelkezésére, na meg az elengedhetetlen zöld háttér – aminek egyszerűsége és nagyszerűsége mellet nem lehet elmenni. A galériarészen pedig helyet kapott hat számítógép, ahol akár csapatban, akár külön-külön is mehet a játék!

 

A VR részleg viszonylag elszeparált helyen található, és rögtön kettő is elérhető a látogatók számára, és már nem egyszer volt is rá példa, hogy kipróbálási szándékkal érkeztek vendégek, akik bizony belefeledkezve a mókába sokkal tovább maradtak. A HTC Vive pedig az egyik legmodernebb VR készülék, és ráadásul több mint tíz játék is a rendelkezésére áll a kipróbálni vágyóknak – építhetünk droidokat, utazhatunk a tengeren, és a bátrabbak még egy sötét és kietlen helyen zombikra is vadászhatnak.

Az esportot lassan senkinek sem kell bemutatni, ahogy a játékfejlesztést, a geekséget vagy a cosplayt sem, de ha nem csak ezekért vagy oda, hanem egy igazán egyedi stílusú helyre is vágysz, ahol nem üvölt a zene, az italok finomak, a kanapé kényelmes, a társaság pedig jó hangulatú, akkor az InGame-ben a helyed!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .