A készítők azt ígérték, hogy nagy durranás lesz ez az epizód, amit olyan szinten be is váltottak, hogy Raj gyakorlatilag összes exe visszatért, azonban ezen felül valahogy nem tudtak lenyűgözni.

Miután ismét szingli, Raj komolyan elgondolkodik azon, hogy ugyan miért hagyják el a nők, aztán mikor Howard poénból benyögi, hogy talán kérdőívet kellene kiadnia az exeinek, Raj úgy dönt, pontosan ezt fogja tenni – összehívja a volt barátnőit, és megkérdezi tőlük, hol rontotta el. A srácok megtudják, hogy az MIT-n egy érzelemfelismerő-géppel kísérleteznek, és mivel az érzelmek felismerése továbbra is gondot okoz Sheldonnak, Howard elintézi, hogy kapjon béta-tesztelésre egy prototípust. Leonard azon gondolkodik, hogy Sheldon szobáját átalakítja játékszobává, ám ekkor Penny bejelenti, hogy a bátyja az ő cégénél próbál munkát szerezni, és ezért náluk fog időzni egy darabig, amin persze összevesznek Leonarddel.

Ugye az epizód főattrakciója Raj exei lettek volna – vagyis ők is voltak, ám a jelenlétük mégsem dobta meg annyira az epizódot, amennyire a producerek, gondolom, számítottak. Mondjuk le a kalappal, még Emilyt, a süket lányt is visszahozták, akivel Raj hosszú évadokkal korábban járt kemény epizódig, és még azzal is tudtak poénkodni, hogy két exét is Emilynek hívják, és mindketten vörös hajúak. Azon maga a történetszál igazából semerre sem tartott, nem volt nagy felismerés, és csak arra ment ki az egész, hogy a végén Howard és Raj megint poénkodhatott egy sort a pszeudó-homoszexuális kapcsolatukon – ami most viszont kifejezetten erőltetettre sikeredett.

Sheldon és az érzelem-olvasó gépe… Hát… A gép maga elég gagyin nézett ki – olyan volt, mintha valami hatvanas évekbeli, gagyi sci-fiből szalajtották volna –, ami fekete pont a kellékeseknek, a köré írt sztori viszont nem volt olyan rossz. A szálat egész szépen összefonták Pennyék szálával, és ha olyan hú, de erős poént nem is tudtak kihozni belőle, Sheldon érzelmeivel szépen játszottak – bemutatták, mennyire nehéz is neki, hogy nem érti úgy a többieket, mint mások.

Penny és Leonard azonban kezd kicsit fárasztó lenni. Az előző rész is leginkább arról szólt, hogy problémák vannak a kapcsolatukban, erre már megint veszekedtek. Ami már csak azért is zavaró, mert ugye két hete pont, hogy írtak egy szerződést a kapcsolatuk feltételeiről – ebből a szempontból pedig talán jobb lett volna, ha megcserélik ennek a két epizódnak a sorrendjét, és előbb lett volna ez az összeveszés, és utána a szerződés. A lényeg viszont az, hogy nem szórakoztató látni a vitájukat – vagy jobban poénra kéne venni a figurát, vagy azon kéne inkább dolgozni, hogy közös erővel meg tudják oldani a problémát. Annyi viszont biztos, hogy hosszú távon ez így nem fog működni.

Szóval, összességében nem volt ez egy túl erős rész – voltak tök jó pillanatai, főleg Raj exeivel és Sheldon masinájával kapcsolatban, viszont a humor-faktor most nem működött annyira. Remélem, a következő részben kicsit jobban ráfeküdnek a humorra, és Penny és Leonard is megtalálja a közös hangot.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .