A harmadik évaddal igen magasra tette a mércét a The 100 alkotói gárdája, és ennek megfelelően a rajongók már tűkön ülve várták a folytatást. A negyedik évad első epizódja azonban felemás ízt hagyott a számban.

Clarke-nak sikerült lekapcsolnia Alie-t és a Fények Városát, ahonnan így mindenki kizuhant, kivéve azok, akik a virtuális világban haltak meg. Polis utcáit halottak és keresztre feszített emberek szegélyezik, akiket maguk a túlélők próbálnak meg leszedni. Azonban hiába Clarke tette a fellegvárban, mégis mindenki Wanhedát vádolja Ontari megölésével, és sokuk halálával. Ráadásul a trikruk népének jelenleg nincsen hadserege, azonban Polisban állomásozik az azgeda hadereje, akiket jelenleg Echo irányít, és feltett szándéka, hogy leöli a skikru népének minden tagját.

Clarke-nak és csapatának pedig versenyt kel futnia az idővel, ha meg akarják menteni Roant, azgeda királyát, megmenteni az ottani embereiket, és visszajutni Arkadiába, hogy ott elejét vegyék a lassú halálnak – vagyis a fél éven belül megnövekedett sugárzást és az atomerőművek leolvadását megelőzzék.

Természetesen én is nagyon vártam a negyedik évadot, és a kiadott trailerek csak még tovább fokozták ezt. Viszont az eheti epizód nem durrant akkorát, mint mondjuk a harmadik évad kezdete vagy a második évad első epizódja, ugyanis a mostani inkább amolyan ez történt percekkel később. Mintha a harmadik évadnak még nem lett volna vége és átcsúszott volna a negyedikbe – gyanítom, hogy így is vették fel ezt az epizódot. Ennek megfelelően betalál az epizód címe, hiszen az Echoes visszhangokat jelent, vagyis a nagy események hatásait láthatjuk éppen.

Azonban jó volt újra látni a csapatot, Clarke és Bellamy ismét egy összeszokott párosként dolgozik, és akkor a legerősebbek, miközben Octavia kezdi megtalálni a helyét és célját harcosként. Miközben Kane végre igazi vezetőként kezd el viselkedni. De vajon ez elég lesz ahhoz, hogy megakadályozzák a közelgő katasztrófát.

Bellamy javaslatával időt nyertek, de amint a többi klán tisztába kerül a veszéllyel, a tizenharmadik klán sosem látott veszélyben lesz – persze ehhez Pike-nak is igen sok köze van –, és ezúttal nem emberléptékben kell harcolni, átverni vagy programozni, hanem a teljes világban kell gondolkodni, annak minden lakójával együtt.

Remélem a jövő héten már beindulnak az események és a The 100 negyedik évada túlszárnyalja majd az előzőeket, erre pedig minden esély és lehetőség megvan!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .