The 100 S04E01 – Echoes

A harmadik évaddal igen magasra tette a mércét a The 100 alkotói gárdája, és ennek megfelelően a rajongók már tűkön ülve várták a folytatást. A negyedik évad első epizódja azonban felemás ízt hagyott a számban.

Clarke-nak sikerült lekapcsolnia Alie-t és a Fények Városát, ahonnan így mindenki kizuhant, kivéve azok, akik a virtuális világban haltak meg. Polis utcáit halottak és keresztre feszített emberek szegélyezik, akiket maguk a túlélők próbálnak meg leszedni. Azonban hiába Clarke tette a fellegvárban, mégis mindenki Wanhedát vádolja Ontari megölésével, és sokuk halálával. Ráadásul a trikruk népének jelenleg nincsen hadserege, azonban Polisban állomásozik az azgeda hadereje, akiket jelenleg Echo irányít, és feltett szándéka, hogy leöli a skikru népének minden tagját.

Clarke-nak és csapatának pedig versenyt kel futnia az idővel, ha meg akarják menteni Roant, azgeda királyát, megmenteni az ottani embereiket, és visszajutni Arkadiába, hogy ott elejét vegyék a lassú halálnak – vagyis a fél éven belül megnövekedett sugárzást és az atomerőművek leolvadását megelőzzék.

Természetesen én is nagyon vártam a negyedik évadot, és a kiadott trailerek csak még tovább fokozták ezt. Viszont az eheti epizód nem durrant akkorát, mint mondjuk a harmadik évad kezdete vagy a második évad első epizódja, ugyanis a mostani inkább amolyan ez történt percekkel később. Mintha a harmadik évadnak még nem lett volna vége és átcsúszott volna a negyedikbe – gyanítom, hogy így is vették fel ezt az epizódot. Ennek megfelelően betalál az epizód címe, hiszen az Echoes visszhangokat jelent, vagyis a nagy események hatásait láthatjuk éppen.

Azonban jó volt újra látni a csapatot, Clarke és Bellamy ismét egy összeszokott párosként dolgozik, és akkor a legerősebbek, miközben Octavia kezdi megtalálni a helyét és célját harcosként. Miközben Kane végre igazi vezetőként kezd el viselkedni. De vajon ez elég lesz ahhoz, hogy megakadályozzák a közelgő katasztrófát.

Bellamy javaslatával időt nyertek, de amint a többi klán tisztába kerül a veszéllyel, a tizenharmadik klán sosem látott veszélyben lesz – persze ehhez Pike-nak is igen sok köze van –, és ezúttal nem emberléptékben kell harcolni, átverni vagy programozni, hanem a teljes világban kell gondolkodni, annak minden lakójával együtt.

Remélem a jövő héten már beindulnak az események és a The 100 negyedik évada túlszárnyalja majd az előzőeket, erre pedig minden esély és lehetőség megvan!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.