Az epizód egész jó ötletekből táplálkozik, ám mégsem tud nagyot ütni.

Howardék egész jól haladnak a prototípus lekicsinyítésével, csak éppen már kezd nagyon elegük lenni Sheldonból, ezért Leonard beveti azt az aduászt, amit már évek óta tartogat: befizeti Sheldont egy vasutas kalandparkba, amin az persze teljesen felpörög. A krach csak akkor üt be, amikor a katonaság megtudja, Sheldon egy új módszeren gondolkodott, amivel még kisebbé tehetnék a rendszert – és kijelentik, hogy nekik az kell. Így hát Howardnak és Leonardnek rá kell vennie Sheldont, hogy az ismét az egyenlettel foglalkozzon a vonatok helyett. Ezzel egyidőben Penny és Amy eldöntik, itt az ideje, hogy Bernadette kimozduljon egy kicsit.

A sheldonos szál kifejezetten jó volt – legalábbis jól indult. A sztori klasszikus elemekre épül: Sheldon kibírhatatlan, ezért, hogy valahogy megőrizzék a józan eszüket, a srácok barátjuk mániáira apellálnak, csakhogy a fagyi visszanyal. Sőt, nem leszek igazságtalan, volt is pár jó poén, többször jót kuncogtam a részen, de valami mégis hiányzott. A nagy poént valahogy nem sikerült lecsapni, ezért a dolog végig a semmibe haladt – de azért Amya fantáziája a végén nagyot ütött (biztos vagyok benne, hogy jót röhögtek azon a jeleneten a srácok).

Ezzel szemben Amyék története humoros helyett inkább elgondolkodtató irányt vett. Jó, persze itt is voltak poénok, főleg azt illetően, hogy Raj és Stuart, a két ügyeletes babysitter, mennyire nem ér fel a feladathoz, de ezek azért annyira nem találták be, mint a viccek Sheldonák történetszálában. Plusz ami számomra kicsit még negatívum itt, hogy Halley hangja – ami rémisztően hasonlít Mrs. Wollowitzéra – a születésekor még vicces volt, most azonban kezd rettentő idegesítő lenni.

Azért viszont végül is jár a piros pont, hogy, ugyan kissé nyomasztó módon, a készítők kezdenek kitérni arra, hogy a banda bizony öregszik: Bernie a héten kifejtette, úgy érzi, a bulizással csak próbálják visszaszerezni a fiatalságukat, míg Penny nyomást érez, amiért Leonarddel ugyanott tartanak, mint két éve, Amy pedig azt nehezményezi, hogy őt még csak el sem jegyezték. Jogok felvetések ez, de tény, hogy vitatható, hogy jót tesznek-e a sorozatnak – egyfelől jó látni, hogy az alkotók nem riadnak vissza a komolyabb témáktól, másfelől viszont kicsit nyomottá teszik az ilyen dolgok a hangulatot.

Mindenesetre majd meglátjuk, mi lesz ebből hosszú távon – merre halad Amy és Sheldon? Van Pennynek és Leonardnek jövője, és ha igen, vajon várható-e valami változás az életükben a közeljövőben? Beletanul Howard és Bernie a szülőségbe? És mi lesz Rajdzsal? Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én kíváncsian várom, milyen válaszokat kapunk ezekre a kérdésekre az elkövetkezendő epizódokban.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .