Végre kezdenek beindulni az események, ugyanis az eheti epizód már nem csak felvette a fonalat ott, ahol az előző évadban abbamaradt, hanem tovább is görgette azt, méghozzá nem is akárhogy!

Clarke nehéz helyzetbe kerül, hiszen pár önkéntessel kell megoldania minden dolgot, vagyis a közelgő atomkatasztrófát. Úgy döntenek, hogy beindítanak egy B-tervet is, aminek a lényege, hogy az ő embereiknek biztosan találjanak egy helyet, ahol meghúzhatják magukat hosszú-hosszú időre, ám ehhez szükség van egy eszközre, ami képes vizet és oxigént előállítani, ami a Bárkán a Farm Állomáson volt, és ami jelenleg az Azgeda havas felségterületén található. Bellamy és csapata elindulnak érte, ám nemcsak a helyiek ellenállásával kell megküzdeniük, hanem saját morális értékrendjükkel is.

Clarke és Raven azon vitáznak, hogy vajon elmondják-e az embereiknek, hogy mi vár rájuk az elkövetkezendő fél évben, a lányok vitája azonban nem zárulhat le addig, amíg Bellamy csapat vissza nem tér. Eközben Polisban Roan királyt kihívja az egyik nép nagykövete párbajra, és Roan még nagyon nincs abban az állapotban, hogy komoly harcba kezdjen – ebben Abby és Echo döbbenetes módon közös nevezőn vannak. Ugyan Kane próbálkozik a diplomáciai megoldással, most Octavia az, aki kellően átlátja a helyzetet.

Régóta vártam a The 100 folytatását, és bár éveztem a múlt heti epizódot, azért egy picit csalódott voltam, hogy semmi új nem történt. Na, most történt, és nem is kevés. Bellamynak és Clarke-nak is komoly vezetői döntéseket kellett meghozniuk, olyanokat, amik mások életébe fognak kerülni, de megint mások viszont élhetnek. Bellamy olyan választás elé került, amire nem számított, és a srácban még mindig benne van a bűntudat, amit Pike parancsa után érez. Ugyanakkor Monty is komoly elhivatottságról és keménységről tett tanúbizonyságot, miközben lelkileg megint összetört – nagyon várom már, hogy pozitív dolgok is történjenek vele, mert tényleg nagyon rájár a rúd.

Clarke szintén nehéz helyzetbe került, ráadásul még Raven sem áll az ő oldalán – a sors különös fintora, hogy mindkettejüknek igaza van, hiszen rossz, hogy hazudnak, és el kéne mondani az igazat a jövőről, ugyanakkor, ha mindennel kitálalnak, a páni talán elsöpörhet mindent, és ezzel együtt az esélyt a túlélésre. Ironikus módon pont Jaha az, aki ezúttal hasznos tanácsot ad, de pontosan tudja ezt jól, hiszen mint volt vezetőnek, neki is sok kemény döntés nyomja a lelkét.

De talán mindenki közül Jaspernek van a legérdekesebb hozzáállása az egészhez – múlt héten majdnem öngyilkos lett, de most tudván, hogy nemsokára vége a világnak, inkább tesz magasról mindenre, és kiélvez mindent, ameddig csak lehet. Kicsit ijesztő ebbe belegondolni, de nem biztos, hogy ő csinálja rosszul.

A The 100 negyedik évada ismét kezd bedurvulni, és pont ez az, amiért annyira szeretem ezt a szériát!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .