Sailor Jupiter; forrás: Sailor Moon Crystal; fotós: Azure BlackSmith

Név: Kiss Melinda

Nick: Celes, Maia

Link: https://www.facebook.com/DRGCeles/

Csillagjegy: Vízöntő

Szülőváros: Balatonfüred

Kedvenc film/sorozat:  Interjú a Vámpírral, Supernatural, Once Upon a Time, Final Fantasy VII – Advent Children

Kedvenc zenei stílus/előadó: epic, videójátékok, filmek, rajzfilmek zenéi, szimfonikus, trash és gothic metal; Nightwish, Disturbed, Lacuna Coil, Two Steps from Hell

Kedvenc videójáték: Final Fantasy-, Kingdom Hearts-, Tales of- és Star Ocean-sorozat

Háziállat, kiskedvenc: 2 fiúcica (Toulouse és Ariel), 1 lánycica (Minerva), halak és egy csodaszép Jack Skellington névre hallgató Halloween-rák 

Elise Lutus (KinderMaffia-Cosplay) és Milla Maxwell (én); forrás: Tales of Xillia; fotós: Azure BlackSmith

Mi volt az első cosplayed?

Zexion a Kingdom HeartsRe: Chain of Memories című videójátékból.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Hát, a családom hosszú ideig nem támogatta, mert mint minden hobbi, ez is költséges, arról nem is beszélve, hogy sokaknak – köztük nekik is – furcsa. Amióta fejlődtem a varrás terén, már ők is egy kicsit mondhatni „megenyhülve” közelítenek a témához. Szerencsére páromnak és a családjának tetszik a dolog, őt is, és az unokahúgát is sikerült „megfertőznöm” vele. A barátaim többsége cosplayes, animés vagy gamer, szóval nem kell részletezni. Akik nincsenek benne, furcsállják, de már megbarátkoztak a gondolattal és van, ami nekik is tetszik.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

A cosplaykészítést csapatban toljuk párommal (Azure BlackSmith) és az unokahúgocskájával (KinderMaffia-Cosplay). KinderMaffia koránál fogva még egyelőre a festésben tud segíteni, mostanában kezdett el varrni tanulni. Párom a fegyverekért és egyéb kiegészítőkért felel, valamint komolyan érdeklődik a fényképezés iránt. Az összes fotózásunkat ő bonyolítja le. A ruháimat és a többiekét is én varrom. Remekül kiegészítjük egymást.

Daphne Blake; forrás: Scooby-Doo Where Are You); fotós: Azure BlackSmith

Általában hány jelmezt készítesz el egy év alatt?

Ez meglehetősen változó. Rám átlagban évi 2-3 ruha jut, a többit a többieknek varrom.

Melyik jelmezed elkészítése volt a legnagyobb kihívás a számodra?

Eddig KinderMaffia Elise Lutus (Tales of Xillia) ruhája. Ez volt az első alkalom, hogy rátétvarrást csináltam és a ruha nagy részének szabásmintáját egyedül kellett kitalálnom.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

Worblával mindenképpen szeretnék dolgozni egyszer. (Akármennyire fura és gáz, még nem volt rá alkalmam, csak barátnőket lestem, ahogy dolgoznak vele.) Valamint többet szeretnék műgyantával dolgozni.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Mindkettőt. A rendezvények lehetőséget adnak arra, hogy a barátaimmal találkozhassak, együtt fanoljunk, új emberekkel ismerkedjek, tapasztalatot, trükköket cseréljünk. Fotózáson kicsit felszabadultabb vagyok, mert egyrészt „kicsit” szorongok a tömegben, másrészt pedig szabadjára engedhetem a fantáziámat.

Ariel; forrás: Disney’s The Little Mermaid; fotós: Azure BlackSmith

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Nem nagyon. Ha fotózkodunk, kifejezetten zavar a sok bámész tekintet. A gyerkőcök reakcióját kifejezetten szeretem, amikor elmegyek mellettük. Pláne, amikor valamilyen természetellenes színű paróka van rajtam.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Amikor nyaralás alatt Arielnek voltam öltözve A Kis Hableány című Disney-filmből, a poreč-i turistáktól sok pozitív visszajelzést kaptam: többen kértek képet, a kis iskolások pedig annyira integettek, hogy attól féltem, kipottyannak a tanterem ablakán.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Sok mindenben. Sokkal nyitottabb és lazább lettem. A kézügyességem sokat fejlődött és végre megtaláltam azt a hivatást, amit későbbiekben űzni szeretnék: varrónő szeretnék lenni.

Merida; forrás: Disney’s BRAVE; fotós: Azure BlackSmith

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Fú, nagyon sok. Attól félek, hogy se idő, sem keret nem lesz a megvalósításukra. Pláne, hogy mindig „beleszeretek” valami újba. Több okból kifolyólag úgy döntöttem, hogy visszatérek a crossplayhez. Idén több Square Enix fiúkarakter bőrébe szeretnék bújni.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Imádok rajzolni. Nagy álmom, hogy megjelentethessem a doujinshiim és saját készítésű mangámat.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .