Egyre több MMORPG, egyre több megismerhető (vagy már korábban megismert, csak most újrahasznált) kaszt, akikkel vígan – vagy persze kissé izzadva – lehet ártalmatlanná tenni az ellent. Most is egy ilyen csokorra való érkezik a nézőközönségnek.

  1. Lore Master (LOTRO)
    Nem kellett sokat filozofálnom anno, hogy az emberi karakteremmel melyik osztályt akarom választani, gyógyitó (minstrel) teljesen kizárt volt és mivel a rune keeper csak a fizetőseknek elérhető így maradtam az egyetlen mágiaképességgel rendelkezőnél. Az állati companionos képességek nagyon hasznosak (akárcsak a Guild Wars 2-ben), de alapjáraton nem a legjobb osztálya a LOTRO-nak.

4.E’mei School (Swordsman Online)
A Swordmanbe nem kifejezett kasztok vannak, hanem harci iskolák, akik mind egyedi és eléggé látványos trükkökkel rukkolnak elő (az egyik legjobb a House of Tong Gauntletje), de messze az egyik leghasznosabb az E’mei. hírnevével ellentétben egyáltalán nem nehéz iskola, bitangok a támadásai, valamint gyógyító képességeinek köszönhetően olykor hatásos támogató szerepkört is betud tölteni.

3.Sience Profession (Star Trek Online)
Bár van Műszaki meg Taktikai tisztem is ebben a játékban, valamiért a Tudományos tiszt és dolgai állnak hozzám a legközelebb. A küldetések alkalmával nagyon hasznos a környezet és egyéb anomáliák megfigyelés a tudomány szempontjából és a vártakkal ellentétben nagyon jó békekötő szerepkört is betud tölteni. Arról meg szó se essen, hogy a tudományos hajók minden kisebb bakijai ellenére az egyik legerősebb hadihajók a játékban.

  1. Beastmaster (Rangarok Online 2)
    Anno fogtam a fejem, hogy miért kellett a távol harcos rangeremet egy közelharcos lándzsás taggá fejlesztenem, de utólag cseppet sem bántam meg. A Beast Master képes felvenni a természet lényeinek alakját (ezzel egy időben megszerezve az erejüket), és az egyik legerősebb közelharci kaszt az Assassin után (lehet, hogy én gondolom rosszul, de bizonyos dolgaiban felülmúlja a warriort).

  1. Reaper (Aura Kingdom)
    Bár a legerősebb karakterem fő kasztja sorcerer, a mellékesen hozzárakott Reaper osztály nem kevés fölösleges idegeskedéstől kímélt meg, ugyanis a sorcerer alapvető magas pusztító erejét csak tovább növelték a különféle rontó és átkozó képességet, továbbá a hármas companion lehívás is sokat könnyít a gamer életén és nehezíti meg az ellenfeleiét.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .