Egyre több MMORPG, egyre több megismerhető (vagy már korábban megismert, csak most újrahasznált) kaszt, akikkel vígan – vagy persze kissé izzadva – lehet ártalmatlanná tenni az ellent. Most is egy ilyen csokorra való érkezik a nézőközönségnek.

  1. Lore Master (LOTRO)
    Nem kellett sokat filozofálnom anno, hogy az emberi karakteremmel melyik osztályt akarom választani, gyógyitó (minstrel) teljesen kizárt volt és mivel a rune keeper csak a fizetőseknek elérhető így maradtam az egyetlen mágiaképességgel rendelkezőnél. Az állati companionos képességek nagyon hasznosak (akárcsak a Guild Wars 2-ben), de alapjáraton nem a legjobb osztálya a LOTRO-nak.

4.E’mei School (Swordsman Online)
A Swordmanbe nem kifejezett kasztok vannak, hanem harci iskolák, akik mind egyedi és eléggé látványos trükkökkel rukkolnak elő (az egyik legjobb a House of Tong Gauntletje), de messze az egyik leghasznosabb az E’mei. hírnevével ellentétben egyáltalán nem nehéz iskola, bitangok a támadásai, valamint gyógyító képességeinek köszönhetően olykor hatásos támogató szerepkört is betud tölteni.

3.Sience Profession (Star Trek Online)
Bár van Műszaki meg Taktikai tisztem is ebben a játékban, valamiért a Tudományos tiszt és dolgai állnak hozzám a legközelebb. A küldetések alkalmával nagyon hasznos a környezet és egyéb anomáliák megfigyelés a tudomány szempontjából és a vártakkal ellentétben nagyon jó békekötő szerepkört is betud tölteni. Arról meg szó se essen, hogy a tudományos hajók minden kisebb bakijai ellenére az egyik legerősebb hadihajók a játékban.

  1. Beastmaster (Rangarok Online 2)
    Anno fogtam a fejem, hogy miért kellett a távol harcos rangeremet egy közelharcos lándzsás taggá fejlesztenem, de utólag cseppet sem bántam meg. A Beast Master képes felvenni a természet lényeinek alakját (ezzel egy időben megszerezve az erejüket), és az egyik legerősebb közelharci kaszt az Assassin után (lehet, hogy én gondolom rosszul, de bizonyos dolgaiban felülmúlja a warriort).

  1. Reaper (Aura Kingdom)
    Bár a legerősebb karakterem fő kasztja sorcerer, a mellékesen hozzárakott Reaper osztály nem kevés fölösleges idegeskedéstől kímélt meg, ugyanis a sorcerer alapvető magas pusztító erejét csak tovább növelték a különféle rontó és átkozó képességet, továbbá a hármas companion lehívás is sokat könnyít a gamer életén és nehezíti meg az ellenfeleiét.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .