Miért kellett erre az epizódra fél évet várnom? Miért?

Daryl hazatérte után Rick végre rájött arra, amit Michonne és a többiek régóta tudtak: nem lehet a rettegés árnyékában élni, le kell számolni a Megmentőkkel! Rick ezért a Hilltop fafejű vezetőjével próbál konszenzusra jutni, ám nem sok sikerrel. Azonban az emberek nem felejtették el azt a sok jót, amit Maggie és Sasha tett értük, így mégiscsak sikeresnek mondható a találkozó, ráadásul Jesus előállt egy ötlettel, és elvitte Ricket és csapatát egy új helyre, amit még nem ismernek, a Királyságba!

Nagyon nehéz nem spoileresen írni a mostani epizódról, ugyanis végre sok minden történt (vagy annyira talán nem is sok, csak az évad eddigi epizódjai alapján kiemelkedik). A Hilltop reakciója szinte borítékolható volt, pláne mivel Jesus még korábban hagyta, hogy egy gyáva bunkó vezesse a közösséget – megjegyzem a farmeres beszólás kicsit erős volt, hiszen a világ nagyjából három éve ért véget és biztos vagyok benne, hogy az ottaniak egy része nem földművelőként kereste korábban a kenyerét. Enid nagyszerű munkát végzett, amivel egy lépéssel közelebb hozta a győzelmet.

Azonban Ezékiel döntése meglepett – Rick remek beszédet tartott, amit Daryl egy-egy jól betalált mondattal megspékelt –, és biztos vagyok benne, hogy rossz és helytelen döntés volt ez a részéről. Ám elítélni nm tudom érte, sőt, az utána történt tette kifejezetten a jó szándékát jelzi.

Alexandriában is zajlottak az események, Gábriel hozott egy igen érdekes döntést, amit nem lehet még hova tenni, ráadásul a Megmentő is megjelentek, idő előtt természetesen, ami miatt igazán szorosra sikeredtek az autópályán történtek – az ottani jelenetek azonban nem voltak piskóták meg kell hagyni.

A héten végre egy olyan Walking Dead epizódot kaptam, ami tartalmazott mindent a sorozat esszenciájából: dráma, karakterfejlődés, szomorúság, szarkazmus, irónia és még egy kevés humor is belefért a történetbe. Ez az a sorozat, amibe én annak idején belezúgtam, és nagyon remélem, hogy ezzel végre visszakapom azt a feszültséget és izgalmat, amit várok a szériától.

Én végre pozitívan látom a világot, vagyis úgy érzem, hőseink visszatértek, összetörten, megalázva, veszteséggel terhelve, de visszatértek! És ha már itt tartunk, kérem zárójelbe tenni a hetedik évad első nyolc epizódját, mert semmit sem érnek.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .