The Walking Dead S07E09 – Rock in the Road

Miért kellett erre az epizódra fél évet várnom? Miért?

Daryl hazatérte után Rick végre rájött arra, amit Michonne és a többiek régóta tudtak: nem lehet a rettegés árnyékában élni, le kell számolni a Megmentőkkel! Rick ezért a Hilltop fafejű vezetőjével próbál konszenzusra jutni, ám nem sok sikerrel. Azonban az emberek nem felejtették el azt a sok jót, amit Maggie és Sasha tett értük, így mégiscsak sikeresnek mondható a találkozó, ráadásul Jesus előállt egy ötlettel, és elvitte Ricket és csapatát egy új helyre, amit még nem ismernek, a Királyságba!

Nagyon nehéz nem spoileresen írni a mostani epizódról, ugyanis végre sok minden történt (vagy annyira talán nem is sok, csak az évad eddigi epizódjai alapján kiemelkedik). A Hilltop reakciója szinte borítékolható volt, pláne mivel Jesus még korábban hagyta, hogy egy gyáva bunkó vezesse a közösséget – megjegyzem a farmeres beszólás kicsit erős volt, hiszen a világ nagyjából három éve ért véget és biztos vagyok benne, hogy az ottaniak egy része nem földművelőként kereste korábban a kenyerét. Enid nagyszerű munkát végzett, amivel egy lépéssel közelebb hozta a győzelmet.

Azonban Ezékiel döntése meglepett – Rick remek beszédet tartott, amit Daryl egy-egy jól betalált mondattal megspékelt –, és biztos vagyok benne, hogy rossz és helytelen döntés volt ez a részéről. Ám elítélni nm tudom érte, sőt, az utána történt tette kifejezetten a jó szándékát jelzi.

Alexandriában is zajlottak az események, Gábriel hozott egy igen érdekes döntést, amit nem lehet még hova tenni, ráadásul a Megmentő is megjelentek, idő előtt természetesen, ami miatt igazán szorosra sikeredtek az autópályán történtek – az ottani jelenetek azonban nem voltak piskóták meg kell hagyni.

A héten végre egy olyan Walking Dead epizódot kaptam, ami tartalmazott mindent a sorozat esszenciájából: dráma, karakterfejlődés, szomorúság, szarkazmus, irónia és még egy kevés humor is belefért a történetbe. Ez az a sorozat, amibe én annak idején belezúgtam, és nagyon remélem, hogy ezzel végre visszakapom azt a feszültséget és izgalmat, amit várok a szériától.

Én végre pozitívan látom a világot, vagyis úgy érzem, hőseink visszatértek, összetörten, megalázva, veszteséggel terhelve, de visszatértek! És ha már itt tartunk, kérem zárójelbe tenni a hetedik évad első nyolc epizódját, mert semmit sem érnek.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.