Egész érdekes kérdéseket boncolgatott az epizód, volt megható pillanat is, de a humor-faktor nekem mégsem igazán jött át.

Raj megtudja, hogy édesapja lemondott arról, hogy nőt szerezzen neki – leginkább azért, mert úgy van vele, hogy Raj el van kényeztetve, és ez nem tetszik a nőknek. Ezt hallva Raj kénytelen elgondolkodni az eddigi életén, és azon, hogy gyakorlatilag mindent az apja fizet neki. Sheldon és Amy a szokásos randiestjükön összefut Berttel, aki felültetett randipartnere, ezért Amyék odahívják őt magukhoz. Ezután egész kedélyesen beszélgetni is kezdenek, ami közben kiderül, hogy az egyetemen mindenki tudja, hogy Sheldon és Amy évente csak egyszer fekszik le egymással – ami persze felzaklattja Amyt. Az pedig minderre csak rátesz még egy lapáttal, amikor kiderül, hogy a pletyka elterjedéséről Sheldon tehet.

Először is, kicsit függetlenül az epizódtól, megkérdezhetem, hogy úgy általánosságban mégis meddig akarják még rövidíteni az epizódokat? Emlékszem, amikor az Öreglányokat daráltam be, egy-egy rész jó huszonhárom-huszonnégy perces volt, de anno az Agymenők olyan huszonegy perc volt epizódonként. És most ez? Maga a viedófájl nincs tizennyolc perc. Nyersen az egész epizód jó, ha van tizenhét. Mi ez már, kérem szépen?

Na, de visszatérve az epizódra: szóval volt két egész érdekes szál, csak kár, hogy igazán az egyik sem volt vicces.

Raj részéről ez már ért egy ideje – mindig is tudtuk, hogy erősen a szülei pénzére hagyatkozik, és bár ez vicces a néző számára, várható volt, hogy előbb-utóbb ennek véget kell érnie. És nem azt mondom, szép volt a szál íve, az, ahogy Raj lassan rádöbbent, hogy ez így nem mehet tovább. Ugyanakkor viszont a poénok nem feküdtek túl jól, és volt egy-két dolog, amin azért húztam a számat. Az egy dolog, hogy Raj nem tudja, hogy mennyi a lakbére – bár már ez is kicsit túlzás –, de azok a dolgok, amiket felsoroltak, nekem már kicsit túlzásnak tűntek. Arról nem is beszélve, hogyha tizenplusz éve Raj apja fizet mindent, akkor nem kéne, hogy Rajnak elég jelentős tartalékai legyenek? Na, mindegy, jó ötlet, nem túl erős kidolgozás, de érdekes lesz, honnan megyünk innen tovább.

Sheldonék szála viszont kifejezetten tetszett – jó, persze, ez sem volt annyira „vicces”, viszont tök jó volt a felvetés, és nagyon szépen látszott a történeten, hogy mennyit is fejlődött Sheldon az évek alatt. Mert hát ugye kisebb (nagyobb) veszekedéshez vezetett Sheldon és Amy közt az, hogy Sheldon fűnek-fának beszélt a magánügyeikről. Erre Sheldon, ahelyett, hogy megpróbálta volna Amyre hárítani a felelősséget, rögtön megpróbálta megoldani a problémát – persze a saját módján. És ez rettentő édes és „sheldonos” volt – szóval ezért jár a készítőknek a piros pont.

Tehát, bár az epizód nem volt az a „padlón fetrengek a röhögéstől”-típus, azért nem írnám le teljesen, mert érdekes kérdéseket boncolgatott, és ráadásul pár igazán megható pillanattal is szolgált.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .