Mafia Jinx- League of Legends – fotós: Richard’s Vido Photography

Név: Bálint Luca

Nick: Lucii

Link: https://www.facebook.com/LuciiCosplay

https://www.instagram.com/luciicosplay/

Csillagjegy: Ikrek

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Személyi asszisztens

Kedvenc film/sorozat:  Harry Potter filmek, szinte az összes MCU film, minden, ami Star Wars; The Flash, Daredevil

Kedvenc zenei stílus/előadó: Mindent meghallgatok, de örök kedvencem a Fall Out Boy

Kedvenc videójáték: Fallout széria, Overwatch, Devil May Cry 5, Alice: Madness Returns

Háziállat, kiskedvenc: három cica és egy kutyus 

General Hux – Star Wars: The Force Awakens – fotós: Superior Wazabi Photography

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

2013-14 környékén látogattam el első alkalommal a PlayIT-re, ahol azonnal magával ragadott a sok szemet gyönyörködtető jelmez, abban az évben el is készítettem az első cosplayem és azóta nincs megállás (kivéve mikor lusta dög vagyok).

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

Jessica Nigri, mert hiába megosztó személyiség és rengeteg kritikát kap, mégis vicces és közvetlen tudott maradni. Sosenka, mert a közeljövőben szeretnék komolyabban belemélyedni a sminkelésbe és a Special-FX világába és ő az egyik legjobb, akit eddig láttam, végül pedig Chunk-A-Nuke Props, aki nem igazán cosplayes, ám ha szépen és aprólékosan elkészített fegyvereket/kiegészítőket akarsz látni, az ő oldalát érdemes böngészni.

Mi volt az első cosplayed?

Nami a One Piece című animéből.

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Felkutatom az interneten létező összes referenciaképet és teletömöm vele a gépem. Utána pedig elsírom magam, hogy már megint milyen bonyolult dolgot találtam ki, csak a szokásos.

Lone Wanderer- Fallout 3 – fotós: REKAPH

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Egyik kedvencem a dekorgumi, és minden hozzá hasonló anyag (pl. EVA). Az XPS lapokkal is érdekes dolgozni, a hatalmas „kupiteremtő” képességeik ellenére is. Emellett szeretek minden otthon található apró dolgot felhasználni a jelmezeimhez. Worblához még sajnos nem volt szerencsém, de idén tervezek vásárolni, kíváncsi vagyok rá.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Mindkettő egyaránt számít, kivéve pár példát, lásd Hux tábornok, hozzá a legkevésbé sem állok közel személyiségileg (jó, ki ne szeretne világuralmat, de na), viszont a megjelenése miatt rendelkezik egy olyan kisugárzással, amit szívesen magamra öltök, így ennél a karakternél a külső számított inkább. Nem mellesleg az őt alakító színész a kedvenceim közé tartozik.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

Varrás mindenekfelett! És szívesen kipróbálnám a hőlégfúvót, különböző csiszolókat és a LED-es mókát is.

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Mivel a conokra legtöbbször autóval érkezem, az utcán nem sokat töltöttem jelmezben. A tavaly megrendezett Star Wars napra és a Mondo-afterpartyra utazás közben azonban leginkább meglepődött tekintetekkel és mosolygással találkoztam az „utca népe” részéről. A rendezvényeken pedig az egyik legjobb érzés, amikor valaki a karakter nevét kiáltja utánad.

Harley Quinn – DC Comics – fotós: párom

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Talán K-2SO a Rogue One-ból, az egész filmből az ő szarkasztikus stílusát imádtam a legjobban, de minden hónapban másért rajongok, úgyhogy ez egy nehéz kérdés. 😀

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Alice az Alice: Madness Returns című játékból, mindegyik jelmezét imádom.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Magabiztosabb lettem és fejlődött a kézügyességem, emellett rájöttem, hogy azok az aprólékos munkák, amik régebben idegesítettek, közelébe sem jönnek pl. rengeteg apró, picike tüske egyenként történő kivágásához. Mondhatnám, hogy türelmesebb ember lettem, de ezt sajnos sokan és gyorsan meg tudnák cáfolni. 🙂 Rengeteg cosplayes ismerőst/barátot szereztem, ez a legpozitívabb része az egésznek.

Lone Wanderer- Fallout 3 – fotós: Thanior Pictures

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Terveim közé tartozik Hermione Granger, Earth 2 Caitlin Snow/Killer Frost és Tracer és D.Va az Overwatch-ból. Az „álom cosplayeim” pedig szinte bármelyik magasabb szintű Demon Hunter páncél Diablo III-ból és a fentebb említett Alice-kosztümök.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Videójátékok, szenvedés a Photoshoppal és a macskáim szeretetteljes kínzása.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .