Lassacskán itt van a tavasz, de még mindig maradtak hátra a téli szezonból animék, amikre lehet szegezni a  tekintetet. Füleket hegyezni, tarot kártyát elővenni, máris indul a show.

Urara Meirochu

Avagy tini lányok tanulják ki a jóslás fortélyait azért, hogy ők legyenek a legjobbak. Sablonos (és az anime eléggé ki van élezve a férfi közönségnek), mind történet, mind karakterek szemszögéből – meg lehet sejteni, hogy mi lesz a tetőpont és a lezárás – de mégis vannak benne olyan megmozdulások, amik képesek arra sarkallani a nézőt, hogy epizódról epizódra kövess Chiyáék történetét.

Ao no Exorcist:Kyoto Fujouou hen

Jól indult az új évad és hála az égnek eléggé hű a mangához is. Mindig is vártam azt, hogy animében is láthassa Suguro vagy Shima családját, és az ő történetüket is jobban bemutassák. De persze főszereplőinkről sem kell lemondanunk, hiszen nekik most azt is el kell viselniük, hogy a barátaik esetleg örökre elfordulnak tőlük – persze ez egy jó shounen, így ez nem fog megtörténni.

Yami Shibai

A Japán városi legendák mindig is az egyik legjobb horroralapanyagok voltak, de talán legjobban eddig a Yami Shibai adta elő ezeket. Erre mondjuk sokat nyom a bizarr grafika, valamint az elbeszélő stílusa egyszerre emberi és valami túlvilágian elvont. Az eddig évadokat is imádtam, és a negyedik évad is eddig hozta a tőle elvárhatót.

Idol Jihen
Ennél a sorozatnál bizony le kellett ülnöm, ugyanis sok minden közel áll hozzám, de az éneklős-fodros-mindenki a békéért dolgok a legkevésbé. Már pedig ez az anime eddig nagyrészt arról szól, hogy válogatott idol csoportok hogyan lépnek fel japán belső konfliktusai ellen a zene és a kedvesség hatalmával. Ez az elképzelés valamiért az Un-Go egyik epizódját juttatja eszembe, ahol szintén megpróbálták az idoll lelki támogatást, de a mögöttes dolgai túl sok fájdalmat okoztak a benne lévőknek.

ELDLIVE

Chuuta Kokonose kalandja a galaktikus rendőrségnél eleve bizarr és humoros – lenne, ha ezt nem láttam volna már korábban, sokkal jobb tálalásban a Space Patrol Lulucoban. Persze most én vagyok a gonosz, hiszen az egy paródia, ez meg egy attól keményebb darabnak ígérkezik, de akkor is ott van az a kisördög a vállamon, hogy nem mehetek efelett el szó nélkül.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .