Mivel rajongója vagyok a Good Wife-nak, ezért borítékolható volt, hogy minimum egy pilotmustrát megér nálam az ebből készült spin-off. Vegyes érzelmekkel kezdtem neki, mert bár nagyon szerettem Alicia történeteit, A férjem védelmében nagyjából az ötödik évaddal kifut (de azért még kettőt rádobtak), így aggódtam, hogy mit lehet belőle kihozni. Aztán megérkezett Christine Baranski és tíz másodperc után megvett kilóra magának, na, meg persze a sorozatnak is!

Diane Lockhart (Christine Baranski) elérte cégével a lehetetlent, és egyesülve több jogi irodával, a közép nyugat legnagyobbjává váltak. Diane pedig kissé belefáradva az állandó játszmákba és munkába, úgy döntött, nyugdíjba vonul, és megtakarításaiból vesz magának egy francia házat, ahol boldogan élhet. Persze a cégénél mindenki szomorúan fogadta a hírt – kivéve David Lee-t (Zach Grenier), de őt meg pont emiatt szeretjük. Ráadásul a maradék idejében Diane még befejez egy folyamatban lévő ügyet, és szárnyai alá veszi nemrég ügyvéddé avanzsált keresztlányát, Maia-t (Rose Leslie). Azonban egy pénzügyi katasztrófa megakadályozza Diane-t terveiben – és ő mindig akkor a legveszélyesebb, ha nincs vesztenivalója!

Számomra A férjem védelmében az egyik (ha nem a legjobb) jogi sorozat, ám az utolsó két évaddal közel sem voltam elégedett, mivel az alkotók minden szereplőt kifordítottak önmagukból. Ám a The Good Fight-ban úgy néz ki, ennek nyoma sincs, és Diane pontosan olyan kemény és elszánt, mint korábban volt – és ez nem csak a nosztalgia miatt jó, hanem mert ebben rejlik a karakter igazi ereje. Ráadásul nem csak ő tért vissza, hanem a stáblista alapján Eli lánya, Marisa Gold (Sarah Steele) is állandó szereplővé válik, ami remek, hiszen benne rengeteg a potenciál – és ha ez nem lenne elég, még Elsbeth is visszatér az új évadban!

Az új főszereplőnk ezúttal egy friss ügyvéd, Maia, aki egy igen jó családból származik, és gyermekkora óta ismeri Diane-t, aki természetesen a szárnyai alá veszi. Azonban az események sodrásában kettejük kapcsolata átesik egy komolyabb krízisen is, furcsa mód, pedig pont az ellenségnek tartott Lucca (Cush Jumbo) ad olyan tanácsot Maia-nak, amivel kihúzhatja ezt az időszakot. Ráadásul csatlakozott egy nagyszerű színésznő is a Justifiedból!

Az évad további részében biztosan ez lesz a központi téma, a pénzügyi probléma, ami ezrek életét keserítette meg, és amiről ki kell deríteni az igazságot. Azonban ehhez göröngyös út vezet, és a trailer alapján sok olyan konfliktus kerül majd a felszínre, amit mindenki igyekezett mélyen eltemetni.

Szerintem egyértelmű, de azért inkább leszögezem: én biztosan nézni fogom a sorozatot, és biztosan születni is fog belőle évadkritika!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .