Na, tudnak még a srácok, ha akarnak!

Miután Sheldon alaposan átnézi Raj pénzügyeit, nyilvánvalóvá válik, hogy a srácnak rendesen össze kell húznia a nadrágszíjat, ha apja pénzügyi segítsége nélkül akar megélni. Hogy ne bocsátkozzon felesleges kiadásokba, a srácok megegyeznek, hogy innentől kezdve Sheldon kezeli a pénzügyeit – Raj csakis arra akadhat ki pénzt, amire Sheldon rábólint. Sheldon pedig kegyetlen felügyelő: kijelenti, hogy Raj idén nem mehet a Comic-Conra – csakis akkor, ha valahogy külön előteremti rá a pénzt péntekig, amikor is elkezdik árusítani a jegyeket. Penny és Leonard megegyezik, hogy idén a lány is velük tart a Conra – csakhogy Pennynek valójában nincs ehhez kedve, csak Leonard kedvéért tenné, és Leonard sem akarja annyira, hogy felesége velük menjen, mert fél, hogy nem érezné jól magát, de ezt egyikük sem meri bevallani. Raj felveti, hogy egy kisbabával a házban talán Bernie sem örülne neki annyira, ha Howard öt napra lelépne, ezért Wolowitz elkezdi puhítani nejét, hogy elengedje őt – Bernadette persze kihasználja a helyzetet, és kijelenti, hogy Howard akkor mehet, ha péntekig minden házimunkát átvállal.

Kérem szépen, így kell ezt csinálni! Nem csak, hogy az epizódnak volt egy pöpec kerete, a cselekmény szépen lefutott, és még normális lezárást is kaptunk, de még a téma is betalált – a készítők ügyesen ötvözték a geek-témát a karakterek változó, egyre komolyodó életével. És még a poénok is betaláltak! Több olyan pillanat is volt, amin hangosan felnevettem, de a kedvencem talán az volt, amikor Howard először környékezte meg Bernadette-et a Connal kapcsolatban. Mondjuk ott az egész szál nagyon tetszett – hát igen, mindig is tudtuk, hogy Howard párjára talált, viszont az íróknak újra és újra sikerül bemutatnia, hogy nem kell a párkapcsolati dráma, hogy Bernie-ék házassága érdekes és vicces maradjon.

Raj szála is tetszett, mivel szépen vitték tovább az előző epizód ívét, de anélkül, hogy túlságosan rájátszottak volna. Nem tudom, az e heti sztori valahogy valóságosabbnak, kézzel foghatóbbnak tűnt, amit nagyon értékeltem. Itt is működött a humor – jó ötlet volt ráereszteni Sheldon Rajra, és az is ügyes volt, ahogy Raj próbált pénzt szerezni, szóval ide is dicséret.

Alapjába véve Pennyék szála is tetszett, mert végre egyszer a konfliktus alapja igazából az volt, hogy jót akarnak a másiknak, és itt is működtek a poénok, szóval ilyen szempontból nincs panasz. De azért volt itt két apróság, amit szeretnék kiemelni. Először is: mi az már, hogy valaki nyafog, mert nem akar Comic-Conra menni?! Penny, én a helyedben örülnék, mint majom a farkának! (Igen, a cikk írója nagyon szeretne menni a Comic-Conra.) Másik már egy kicsit objektívebb dolog: egy ponton Leonard felhozza, hogy mehetnének Pennyvel páros cosplayben, és a következő két lehetőséget említi meg: Hulk és She-Hulk, valamint Árnyék és Mystique. És hogy mi ezzel a probléma? Hulk és She-Hulk unokatestvérek, Mystique és Árnyék anya és fia – nem tudom, ha én akarnak páros jelmezt a párommal, akkor olyat választanék, akik együtt vannak a sztoriban, nem pedig olyat, aminek ilyen vérfertőző felhangja van… Mondjuk ezt az írók számlájára írom.

De ettől függetlenül nagyon tetszett az epizód, és remélem, hogy a srácok a jövőben is ezt a formájukat hozzák.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .