Rin Matsuoka-Free

Név: Patalics Fanni

Nick: Rayne

Link: https://www.facebook.com/RayneMeh/

Csillagjegy: Nyilas

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Fotográfia szakos tanuló

Kedvenc film/sorozat:  Így neveld a sárkányodat 1-2

Kedvenc zenei stílus/előadó: sok zenei stílust kedvelek, legnagyobb kedvenceim a Linkin Park, Skillet, Fall Out Boy stb.

Kedvenc videójáték: Resident Evil, Kingdom Hearts, Final Fantasy

Háziállat, kiskedvenc: két aranyhal és egy kutya 

Nick Wilde – Zootopia

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Első alkalommal talán az interneten láttam cosplayeseket, bár akkor még nem nagyon voltam tisztában miről is szól ez az egész. Később sikerült ellátogatni egy rendezvényre, ahol kicsit furcsának, de egyben lenyűgözőnek tartottam, hogy egy-egy ember mire is képes. Már akkor elgondolkodtam, hogy remek időtöltés lenne megpróbálkozni ezzel a hobbival.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Szerencsésnek mondhatom magam első pillanattól kezdve támogatott a családom tetszett nekik az ötlet, hogy a szabad időmet inkább erre áldozzam, mint más egyéb dolgokra.

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Elsőnek is elkezdek rajzolni. Általában ezzel hangolódom rá a választott karakterre, utána rárajzolom kicsiben, hogy mi a tervem, és hogyan is kellene kiviteleznem. Ezután jön a lista írás majd az alkotás.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Nagy szívszerelmem a szövet, nem nyúlós és nem csúszkál annyira, de van valamennyi tartása is. Ezzel az anyaggal csak annyi a gond, hogy elég rendesen feslik a széleinél, így figyelni kell az eldolgozásra.

Hakuei Ren – Magi

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Ez is, az is jellemző. Előfordul, amikor elsőnek a kinézet tetszik meg, de ha az adott karakter személyisége nem tetszik, akkor képes vagyok a kukába dobni a tervet, így van ez fordítva is. Fontosnak tartom, hogy mindkettő meglegyen.

Melyik jelmezed elkészítése volt a legnagyobb kihívás a számodra?

A legnagyobb kihívás Ren Hakuei volt a Magiból, nem is igazán nehéz volt inkább időigényes és rengeteg türelmet igényeltek a tollak, amik dekorgumiból lettek kivágva egyesével, lefestve majd felragasztva. Emlékszem még suliban órákon is ezeket készítgettem.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

Gyakorlom a páncél készítést Eva hab használatával, de amiket tényleg meg szeretnék tanulni, az az elektronikai dolgok abból is inkább a világítás.

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Még nem ismertek fel az utcán. Egyedül nem nagyon szeretek jelmezben flangálni, de ha már van velem minimum egy ember bárhova elmegyek, és a bátorságom is megnő ilyen téren. Szerencsére még nem szóltak meg az utcán, bár furcsa tekintetek mindig vannak.

Gakupo – Vocaloid

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Szívesen elnyammognék egy pizzát, Dante-val a Devil May Cry-ból

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Nem tudom, hogy soknak számít-e de Riku és Sora (Kingdom Hearts) összes ruháját magamra ölteném, illetve Alibaba is tervben van, eddig sajnos csak kettő ruhája van meg a „gyűjteményemből” de már dolgozom a többin is.

Mennyi időt szánsz egy jelmez elkészítésére, a részletek kihangsúlyozására? Volt már olyan, amit inkább félbehagytál?

Volt már olyan, hogy félbe hagytam valamit, amikor tudtam, hogy nem készülnék el vele és nem akartam inkább összecsapni. Szeretek elmerülni a részletekben csak ritkán kap el a hangulat, és a kellő türelem sincs sajnos meg mindig.

Alibaba Saluja – Magi

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Túl sok tervem is van sajnos. Álom cosplaynek mondhatom a Final Fantasy-ből Lightningot, illetve egy Furry jelmez egy álom beteljesülése lenne – mindig is tetszettek –, és folyamatosan a tutorialokat bújom, hogyan is kezdhetnék neki egynek.

Kávés vagy inkább teás vagy?

A kávé illatától irtózok, boldogabban szürcsölgetek egy pohár meleg zöld teát.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

Tomb Raider, Tekken

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .