Ahogy ígérték az alkotók már az első évadban, a második egy sokkal nagyobb volumenű, és sokkal összetettebb évad lesz, hiszen már bőven akad olyan szereplő, akit nem kell bemutatni a nézőnek, és akit már sikerült vagy megszeretni, vagy megutálni. Az események ismét két főszálon haladnak: láthatjuk Alicia magánéletének hullámvölgyeit, miközben a jogi iroda munkájába is mélyebben tekintünk bele.

Peter Florick (Chris Noth) visszatér a politikusi létbe, miután kijött a börtönből, ráadásul azonnal az élre tör. Bár Alicia (Julianna Margulies) igyekszik kivonnia magát Peter ügyeiből, Peter kampánymenedzsere és barátja, Eli Gold (Alan Cumming) ezt nem hagyja neki, és igyekszik őt tudtán kívül is még inkább bevonni a dolgokba. Ráadásul a jelöltek közötti verseny egyre inkább eldurvul, lejárató kampány, vádaskodás és zsarolások sorozata éri mindhármukat. Alicia azonban olyan hírekhez jut férje korábbi nőügyeivel kapcsolatban, ami örökre megmérgezi a kapcsolatukat, és ezzel együtt egy igazán merész lépésre szánja el magát.

Diane (Christine Baranski) és Will (Josh Charles) úgy döntenek, bővítik az irodát, és névadó partnerként beveszik Derrick Bondot (Michael Ealy), aki bár az elején igen konstruktívnak és kedvesnek tűnik, valójában közel sem az a jó kedélyű fickó, mint akinek első pillantásra tűnik. Ráadásul igyekszik minél jobb helyzetbe kerülni a cégen belül, és ennek megfelelően áskálódik, miközben a magával hozott nyomozó, Blake Calamar (Scott Porter) szintén így tesz, és ennek fényében igen nagy bajba keveri Kalindát (Archie Panjabi). Alici igyekszik lavírozni a fennálló új helyzet és a magánélet között, azonban Eli egy olyan ajánlattal érkezik a céghez, amire nehéz lenne nemet mondani.

Igen eseménydús évadra sikeredett a második, ugyanis mind a két főszál bőven tartogatott meglepetéseket és csavarokat. Eli mobilos tette még mindig nem tudódott ki, ami egyszerre elítélhető és nem is – ráadásul nekem nagy kedvencem mind a színész, mind a karakter. Eli Gold (és persze lányának) behozatala a főszereplők közé remek húzásnak bizonyult, mivel Alicia szarkazmusán kívül ő szolgáltatta a legtöbb humort a szériában, és egy olyan sorozatnál, ahol komoly karakterdrámákat láthatunk, kell egy kis nevetés is.

Alicia nem volt nagy irányítója az eseményeknek, inkább csak elszenvedője – persze a szó jó értelmében –, mivel még nincs akkora befolyása a cégre és a kampányra, azonban epizódról-epizódra magabiztosabbá válik, és látszik, hogy komoly változásokat készül hozni mind az életében, mind a munkájában, amikre nem csak neki, hanem a nézőknek is szüksége van, hiszen megismertünk egy elgyötört szereplőt, és most hősünknek ideje kiállnia önmagáért és a szeretteiért!

Azonban a múlt nem csak Aliciát kísérti meg, hanem Kalindát is, és kettejük barátságának komoly próbatételen kell átmennie, ahogy ugyanez a párhuzam látható Diane és Will között is. És miközben kapkodtuk nézőként a fejünket, a széria alkotói már elő is készítették a terepet a harmadik évad nagy eseményeihez – én pedig imádom, hogy ennyire előre gondolkodnak, és nem csak csípőből tüzelnek!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .