Csiri-bá, meg az összes hókusz -pókusz sem lesz elég ide…

Miután az Igazság Ligája szépen lassan körvonalazódni látszik, mind működésében mind a tagokat illetően, egy különös jelenség üti fel a fejét, és országszerte okoz tragédiákat. Az emberek egy ismeretlen dolog hatására a környezetükben lévőket démonbéli szörnyeknek kezdik el látni, ezért mindent megtesznek, hogy megvédjék magukat, vagy pp elpusztítsák őket, ez pedig sok ember halálához vezet. A jelenség a liga figyelmét is felkelti és Batman úgy véli, mágia lehet a dologban. Egy elég konkrét utalást követve a híres Zatannan keresztül eljut John Constantine-hoz, akivel együtt megpróbálják felgöngyölíteni a több száz évre visszanyúló átok rejtélyeit.

Meg kell, mondjam őszintén, már az előzetest megnézve is megfogott, nem csak a sejtelmes történet, vagy John Constantine újra felbukkanó alakja miatt, hanem mert egyszerűen gyönyörű a rajzolás. Igen, először most a csodás grafikát kell kiemelnem, mert visszaemlékezve, hogy a Flashpoint Paradox zseniális története és tálalása mellett, mennyire piszkosul kiábrándítóan ronda volt a rajzolás, és most már ott tartunk, hogy a szemnek is csemegék az új DC rajzfilmek, nem csak a szellemnek.

Ha már szellemek. Az ujj onnan összeverbuválódott kis csapatunkba elég színes a felhozatal, mivel van egy testet meg lelket váltakoztató démonunk Jason Blood vagyis Etrigan személyében, van két elég erős mágusunk, egy artistából vált szellem, és Batman, aki nem kicsit lóg ki az amúgy sem megszokott sorból. Mondhatnánk, hogy komorsága és sötét ruházata illeszkedik többiek stílusához, de rengeteg a humor, amit Boston a szellemsrác, illetve Constantine szolgáltat pazar módon.

Az új szereplők múltja nincs erőszakosan az arcunkba tolva, részletekben, vagy nem túl hosszan, de lényegre törően vannak bemutatva, kivéve Zatannat és Johnt, akik pontos múltját homály fedi, de mindkettejük viselkedéséből sejteni, hogy volt valami vagy inkább lesz valami közöttük, illetve, hogy Johnt szinte mindenki utálja valamiért, persze ő azért még mindig meg akarja menteni a világot, a maga fura, bunkó módján. Mindennek a kellős közepébe csöppen be Batman, akiről azt hinné az ember, hogy teljesen távol áll tőle a mágiának még csak a létezésének a feltételezése is, de követi és segíti hőseinket, még ha a szerepe egy egyszerű segéd szentjére is csökken, nem vesz el a karakter érétkéből, csupán nem ő van a középpontba, mondhatni ő a Liga képviselője.

A történet jól vezetett, és kitűnően van tálalva. Kicsit ugrál, de pont annyit magyaráz, amennyit kell, pont annyi akció van, benne amennyit elbír és kell is bele. A párbeszédek remekül meg vannak írva és mindenki úgy viselkedik, ahogyan szokott és kell neki. Sokáig, sőt én pontosan nem is tudom eldönteni, ki is voltaképp ennek a filmnek a főszereplője, mert valahogy mindenki fontos, hangsúlyos szerepet játszik a maga nemében, minden tagja az új sötét, misztikus csapatnak lényeges szerepet játszik a történet alakulásában, bárhonnan is nézzük, ezért remekül működik. Senki sincs nagyon kiemelve, mindenkire jut elég szerep, ezért ami nagyon tetszett benne, az az egyensúly, ami mind a karaktereket, mind a történet bemutatásában megvan.

A DC rajongóknak kötelező, bár ők rugdosás nélkül is meg fogják nézni, illetve akik rajongói az egyelőre elkaszált Constantine sorozatnak. Akik viszont nem feltétlenül nagy szakértői az egyes karaktereknek ne féljenek, hiszen nem igazán marad megválaszolatlan kérdés, max annyi, hogy mit kezd egymással John és Zatanna két kupa sör mellett a rejtélyek házában…

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .