Ezután az epizód után csak egy szó jut az eszembe: hűha!

Roan király a teljes Azgeda hadsereggel menetel Árkádia felé, reménykednek a meglepetés erejében, és hogy ezzel meg tudják szerezni a hajót, és azzal átvészelni az atomvihart és a radioaktivitást. Azonban arra nem számítottak, hogy bár Echo úgy vélte, leszúrta és megölte Octaviát, a lány sokkal keményebb annál, minthogy egy ilyen kis semmiség útjába álljon, mikor az ő életénél sokkal nagyobb dolgok forognak kockán. Azonban O nincs jó bőrben, és hiába van neki ott Helios, egy ló kevés ahhoz, hogy a lassan elvérző lányt hazavigye. A váratlan segítség azonban felkarolja Octáviát, ám ezzel egy sokkal nagyobb veszélyt is bekerül a védfalak mögé. Octaviának hála, Clarke-nak megvan az esélye, hogy mészárlás nélkül megoldja Roan hadseregének problémáját, és inkább a Skaikru állít csapdát az Azgedának. Azonban amíg a vezetők értekeznek, hiba csúszik a dologba és elszabadulna az indulatok.

Ezekről mit sem tudva, Abbyék a gyógymódon törik a fejüket, és furcsa mód Raven az, aki megint rájön a titok nyitjára, azonban olyan magyarázattal, ami nemhogy logikus, de megint megmutatja, hogy mennyire jó írói gárdája van a The 100-nak!

Nagyon feszült epizódvolt az eheti, ráadásul úgy, hogy egy puskadördülés sem sült el, mégis minden pillanatban elsülhetett volna. Bellamy és Echo között még mindig ott motoszkál valami feszültség, amit nem lehet megnevezni, de talán ez az a feszültség, ami miatt nem halnak meg emberek, és aminek részben köszönhető egy esetleges háború elkerülése. Clarke pedig nem hazudtolja meg önmagát és a hitét (na, meg azt, amit Lexának mondott), mert a vér nem követel vért, lehet együtt dolgozni és harcolni! És furcsa mód, az egyik legádázabb és vérszomjasabb nép, az Azgeda vezetője az, aki ezt meg tudja érteni.

Már párszor említettem, hogy kicsit piszkálta a csőrömet, amiért Raven ennyi mindenhez ért, ennyi szerteágazó területen is képes maximumot nyújtani – hát most megkaptuk a választ, méghozzá nem is akármilyen választ! Ez pedig megmutatja, hogy az alkotók az első évad óta mennyire jól átlátják a széria jövőjét, és hogy mennyire tisztában vannak a karaktereik képességével vagy éppen határaival.

Octaviával kapcsolatban, Echo joggal hitte halottnak a lányt, mert egy ilyen sebet és egy ilyen esést nem lehet túlélni a valóságban – de ez egy sorozat és basszus, milyen jó sorozat! – azonban így nemcsak Árkádiát tudta figyelmeztetni, hanem egy olyan eseményláncolatot is beindított, ami katasztrófához fog vezetni!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .