Saygram – Slayers Next

Név: Hulyák György

Nick: Crazy Kentaro

Link: https://www.facebook.com/KentaroCosplay

Csillagjegy: Halak

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: kórházi segédasszisztens

Kedvenc film/sorozat: filmekből túl sok van. Összeségében a jó akciófilmeket szeretem, de nem zárkózom el a vígjátékoktól sem. Sorozatnál egyelőre a helyszínelősek viszik a prímet. A Trónok harcának és Walking Deadnek még nem kezdtem neki.

Kedvenc zenei stílus/előadó: elsősorban pop és rock beállítottságú vagyok, de nem zárkózom el a keményebb stílusoktól sem.

Kedvenc videójáték: PC-s vagyok és főleg az FPS és RTS játékokat szeretem (leginkább a 2000-es évek játékait szeretem). A fő kedvenc, az a World of Warcraft. De mindenfélével el tudom foglalni magam.

Háziállat, kiskedvenc: ilyenek nincsenek

Matoi Ryuko – Kill la Kill

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

2003 óta járok conokra, szóval az egyik legelső conon történhetett, amikor már voltak olyan bátor emberkék, akik cosplayeztek. 2007-ben (talán a tavaszi conon) a cosplayverseny alatt előttem páran félhangosan kritizálták a versenyzőket (akkoriban én is kritikus voltam) („túl kövér”, „túl sovány”, „nem így kellett volna csinálnia a pálcáját”, stb.). És akkor a mellettük ülő emberke megkérdezte tőlük, hogy „Ha ilyen jól tudjátok, miért nem csináltok jobbat?” Ők hevesen tiltakoztak („hülye vagy? Dehogy fogok beöltözni”), de én megfogadtam a tanácsát. Azóta sem bántam meg!

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világánföldiek belül és kívül?

Többen vannak, mind magyarok, mind külföldiek, akiket példaképnek tekintek. Egyrészük a technikai tudásuk miatt, másrészük az emberségük révén. Szerencsém van, hogy többüket a barátomnak tarthatom. Mármint a magyarok közül. Van olyan, akiknek a munkásságát már évek óta, naponta követem.

Mi volt az első cosplayed?

Saygram volt a Slayers Next-ből.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Elsősorban a személyisége miatt, akivel tudok azonosulni. Szeretnék minél több gonosz karaktert megformálni, mert belőlük valahogyan mindig kevesebb van, mint a jókból. Mondjuk a Narutos Akatsuki tagok kivételek. A ruha-páncél-kiegészítő abban szempont, hogy egyelőre legyenek egyszerűbbek, aztán majd jöhetnek a bonyolultabbak

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

A cosplayesek közti rivalizáláson alapuló gyűlölködést próbálnám mérsékelni vagy megszüntetni. Ez a szubkultúra nagyon különleges és semmi szükség rá, hogy néhány tehetséges cosplayes emiatt hagyjon fel ezzel a hobbival. Akár rosszindulatból, akár csak valami félreértés miatt történik.

Zoey Hanson – Tokyo Mew Mew

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Háááát, a kevés cosplayem közül? Talán Zoey-t a Vadmacska Kommandóból. Ő testesíti meg a troll énemet. Vele volt és van a legnagyobb sikerem. Mindig hiányolják, ha nem vagyok ő. Nem is tudom, hogy miért…

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Én egyszerre próbálom élvezni mindkettőt. A rendezvényre elsősorban a programok miatt megyek, de legtöbbször az ismerősök teszik élvezhetőbbé az eseményt. A fotózás is kellemes velejárója az összejöveteleknek, ilyenkor remek pillanatokat szerezhetünk magunknak, a fotósnak és az esetleges szemtanúknak.

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Nem járok jelmezben az utcán… egyelőre.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Valószínűleg Pirotess lenne a Record of Lodoss War című animéből vagy Akeno a Highschool DxD-ből.

Mi a véleményed a crossplayről, mi inspirál téged ebben?

Szerintem hatalmas poén, az emberi elme kreativitásának betetőzése (abban a tekintetben, hogy kipróbálhatjuk magunkat az ellenkező nem tagjaként), én leginkább a polgárpukkasztásra és a trollkodásra használom.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Azon kívül, hogy lomtalanításkor mindent cosplayes alapanyagnak látok? A problémamegoldó képességemet és a kézügyességemet mindenképpen fejleszti, na, meg a fantáziámat.

Bui – Yuu Yuu Hakusho

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Több is van, remélem, hogy az ütemtervek szerint meg is valósulnak. Én többnyire olyan karaktereket próbálok cosplayezni, akiket eddig senki sem cosplayezett. Ha van rá mód, nem mondom meg, hogy ki leszek, így nagyobbat ütnek. A mostani évem leginkább arról fog szólni, hogy tapasztalatot gyűjtsek a különböző anyagok megformázása terén, hogy jövőre már bonyolultabb jelmezeket is elkészíthessek. Külföldi cosplayversenyeken szeretnék majd elindulni.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Teás.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

A Legón kivül a Wizard of Wor nevű C64-es játékot nyomattam.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .