A kilencvenes évek óta nem nagyon sikerült olyan tini sorozatot készíteni, ami az igazi problémákkal (Isten hozott az életben) foglalkozik, nem pedig a gazdag elit mindennapjaival (A pletykafészek). Talán az angol Skins volt az, ami igyekezett ezt a kihívást megugrani, de sajnos annak is vége szakadt (plusz a második gárdától nagyot esett a minősége), a Clique pilotját azonban pont az előbb említett széria egyik alkotója jegyzi, és ez adott némi reményt számomra.

Holly (Synnove Karlsen) és Georgia (Aisling Franciosi) régóta jóbarátnők, annak ellenére, hogy egymás szöges ellentétei: az egyikük imád bulizni, inni és fiúzni, míg a másik csendre, nyugalomra és kiszámíthatóságra vágyik. Az egyik átmulatott éjszakán belefutnak egy lánycsapatba, akik az egyetemi elithez tartoznak, és bár a csapat elsőre furcsának tűnik, mégis segítenek a két lánynak biztonságban hazajutni. Ettől az éjszakától fogva azonban a sorsuk összefonódik, titkok derülnek ki, és újabbak tűnnek el a mélyben, miközben szörnyű dolgok történnek emberekkel. De vajon mi köze ehhez Hollynak és Georgiának, a kedvenc makroökonómia tanáruknak, és a cégének?

Nagyjából ennyi a sorozat alapszituációja, és bevallom, ez a klisés megoldás minden reményemet a kukába dobatta velem. A pilot során nem történt olyan mozzanat, ami csak egy kicsit is meglepő lett volna, vagy egy kicsit is értelme lett volna azon túl, hogy az írói önkény így döntött.

A szokásos rejtély, ami már a Pretty Little Liars típusú szériáknál állandó, szinte kiszámítható, és látom lelki szemeim előtt, hogy ezt a nagy és átfogó rejtélyt több, kisebb övezi, aminek köszönhetően igyekeznek majd az alkotók fenntartani a nézők figyelmét – persze miközben szebbnél szebb (és vékonyabb) lányokat vonultat fel.

Csalódott vagyok, mert tényleg jó lenne, ha komoly szériák kerülnének ki a tini lét és az egyetemi évek sorsfordító káoszából, de sajnos a Clique nem lesz ez a széria – hiába angol, hiába illusztris társaság van benne, kötik őket az általuk választott klisés skatulyaműfaj szabályai. Kár érte.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..