Annyira régóta vártam egy ilyen epizódot: végre minden benne volt az eheti részben, amit szeretek! Járkálók gyilkolása, dráma, hullámvölgyek, mély gondolatok és karakterfejlődés – mert ez az igazi Walking Dead, nem pedig a véres és brutális Negan…

Michonne és Rick egy többnapos beszerző körútra indultak, hogy fegyvereket, élelmet és úgy általában mindenféle ellátmányt találjanak, két nap alatt azonban nem találtak semmi érdemelegeset, de legalább kicsit kikapcsolódtak és élvezték egymás társaságát. Azonban a megbeszélt két nap lejárt, de Rick még egy utolsó nagy hajrát betervezett kettőjüknek, és amit ekkor találtak az talán végre beindíthatja a nagy tervet Nega és a Megmentők ellen, csak előbb még meg kell szerezni a kincseket.

Rosita még mindig ki van borulva és nem bír nyugton maradni, úgy véli, az ő hibája az, ami nemrég Alexandriában történt, és egy röpke beszélgetés alatt máris összeveszik Tarával, aki segíteni akart neki. Rosita tétlenségében kimegy, hogy fegyvert találjon, de útja során rájön, hogy ki az „igazi felelőse” a történteknek és kérdőre vonja. Azonban ez a beszélgetés nem pont úgy alakul, ahogy ő eltervezte, és a kemény szavakra előáll egy tervvel, ami véget vethet minden rossznak.

Az epizód legjobb pillanatai Michonne-hoz és Rickhez köthetőek, annyira jó volt látni kettejüket vadászni és felszerelést gyűjteni, miközben végre-valahára még mosolyra is húzódott a szájuk. Jó látni, hogy a készítők végre felfogták, hogy nem attól lesz mély egy történet, ha mindig mindenkinek minden rossz, hanem ha vannak hullámvölgyek és magaslatok: vagyis dráma, de ok a boldogságra is. A párost az első pillanattól fogva shippelem, és ahogy látom az internet népe is így van Richonne-nal! Azonban a tisztogatós jelenetben nem csak Michonne kapott frászt, hanem a nézők is, és bár az agyam tudta mi történhetett, attól még a szívem nekem is kihagyott pár ütemet.

Rosita érzelmei teljesen érthetőek, és az is, hogy nem bír tehetetlen maradni, akkor is kell csinálnia valamit, ha nem tehet semmit, de ez még nem mentség arra, hogy igen bunkón viselkedett Tarával, aki azonban szépen helyre is tette őt. De nem ez volt az a pont, ahol Rosita rájött, hogy mit kell tennie, hanem a portya utáni estén, mikor is végre kiöntötte a szívé, és minden haragját egy emberre zúdított, aki meglepően jól kezelte a dolgot, és olyan igazságokat mondott Rositának, amivel ő maga sem tudott mit kezdeni.

Eközben Tara komoly dilemmába keveredett, és szerintem jól döntött végül, hiszen jogos, amit Judith-nak mondott, azonban ez nem csak az ő döntése, hanem még sokaké, és nem szép elvenni ezt tőlük. De hogy ebből mi fog kisülni, azt nehéz megmondani, de én reménykedem benne, hogy nemsokára láthatunk végre egy epic fightot, amint mindenki közösen a Megmentők ellen vonul fel – az epizód végi apró jelenet, ami a következő hetet vetíti előre, pedig nagyon ezt támasztja alá!

Ja, és ne higgyetek el mindent, amit a neten spoilerként láttok, tegnap ugyanis én is belefutottam egybe, előre örömködtem, de valójában csak nagy kamu volt!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .