Legends of Tomorrow S02E13 – Land of the Lost

Az eheti epizódban a csapat két részre szakadt és ez a két fél egy olyan utat járt be, ami egyrészt előrevitte a történetet, másrészt megmutatta, hogy a szériában mennyire nagyszerű és érdekes szereplőkkel van dolgunk.

Most, hogy a gonosz Rip elfogásra került, így lehetősége adódott rá, hogy felülírja Gideon rendszereit és egy olyan landolást kezdeményezzen, amivel sikerült leamortizálni az egész hajót (megint). A csapat így a Kréta-korban rekedt, ugyanis Jax sikeres újraindítása után Gideon a legkorábbi időpontra juttatat a hajót, ami csak a rendszereiben van. Így kerültek át abba az időbe, ahol Ray fél évig élt, dinoszauruszok között. Ráadásul a hajó egy igen fontos eleme levált, amit Ray, Amaya és Nate indult el megkeresni, csakhogy ez Gertrud birtokába került

Az elszabadult gonosz Ripet Mick vitte földre, és hála neki esélyük akadt arra, hogy visszahozzák a régi énjét, azonban ez igen veszélyes vállalkozásnak bizonyul, amire Sara és Jax azonnal önként jelentkezik. Kettejük feladata az, hogy Rip elméjében járva megszabadítsák őt a manipulációtól és visszahozzák az igazi emlékeit. Ehhez azonban egy sor gonosz alteregón kell átjutni, azonban a párosnak akad egy nem várt segítsége is.

Ugyan az elmúlt hete epizódja kicsit felemásra sikeredetek, még úgy is haladt előre a történet, hát most már még komolyabb sebességre kapcsoltak az alkotók, ugyanis a nézőt egy pillanatra sem hagyták pihenni, annyi volt az igalom. A gonosz Ripet játszó Arthur Darvill fantasztikust alkotott most, hihetetlen, hogy a színésznek bármit adnak a kezébe, tökéletesen helytáll vele. De nem csak őt éri a dicséret, ugyanis minden gonosz alteregót játszó színész kitett magáért, ráadásul a két Sara egy elképesztő küzdelmet is lenyomott.

Ray egy igen komoly dilemmát vetett fel Nate és Amaya kapcsolatában, amiben nagyon is igaza van, és ezt Nate is pontosan tudja. Azonban felmerül egy kérdés, hiszen okés, hogy Ray ismeri Amaya és utódai jövőjét, de kvázi a jelenére nincs rálátással, és talán a mostani tettek indukálják azt a jövőt, amit ő ismer. Vagy a sorozat alkotói gárdája már készíti elő a következő évad nagy eseményét!

Mick pedig megint a nap hőse lett, ráadásul olyan okfejtésekkel, amikre ne számítana tőle senki, és amivel gyönyörűen helyre tette a professzort. És többek között ezért is szeretem annyira ezt a szériát, hiszen a karakterek komplexitása vetekszik egy nagyjátékfilmjével, agy bármelyik nagyobb sorozatéval!

A Legends of Tomorrow csapata pedig bedobta a legnagyobb kapitányos klisét, ami szinte minden sci-fiben előfordul, és mégis frappánsra sikeredett – és többek között ezért is szeretem ezt a sorozatot, mert mindent átértelmez!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..