Kicsit már kezdem unni a „Rajnak nincs pénze”-sztorit, de attól még nem volt olyan rossz ez a rész.

Adósságai miatt Rajnak fel kell adnia a lakását, mire mind Pennyék, mind Howardék felajánlják, hogy lakjon náluk – bár valójában mindkét pár kicsit abban reménykedik, hogy Raj majd a másikhoz költözik. Raj végül beköltözik Sheldon régi szobájába, amitől persze az kiakad, és végső elkeseredésében, hogy megértse azt, amit érez, felhívja Leonard anyját. Dr. Hoffstadter viszont nem éppen olyan választ ad, amire Shedon számított, hanem helyette rámutat, hogy valójában mind Sheldon és Amy, és Leonard és Penny kapcsolata instabil, és így mindannyiuknak szüksége van egy „menekülőútra” – ez Sheldon számára a régi szobája, Leonardéknek pedig egy lakótárs.

Szóval tovább folytatódik Raj kálváriája, amit az írók ráadásul tovább párkapcsolati problémákkal spékeltek meg – amiből azért már kaptunk eleget a szezonban, főleg Pennyék részéről –, és lássuk be, ez a téma már nem túl eredeti. Azonban nincs minden veszve, egész jó dolgokat is sikerült kihoznia a bandának az epizódból.

Abba most ne menjünk bele, hogy Raj első körben a FaceBookra posztolva keres új lakóhelyet, és hogy még semmi terve nincs, amikor már pakol ki a lakásából. Ezt fogjuk rá a húsz perces időkeretre. De ettől függetlenül az epizód első felvonás egész jól volt, az írók szépen összehozták Pennyék és Bernie-ék ajánlatait, amibe aztán még, jó kis kollázs-technikával, Amyéket is belevitték – akik persze közel nem arról beszéltek, amiről a többiek.

A folytatás már nem tetszett annyira – jó, Beverly mindig hatalmas, és most is az volt, és még csak nem is azt mondom, hogy hülyeség az, amit mondott. Sőt, Sheldon esetében kifejezetten igaza volt, de Pennyéknél… nos, ott már fáraszt a téma. Mert hát ugye Dr. Hoffstadter azt mondta, kell nekik „egy buffer zóna”, ezért szereznek mindig lakótársat – előbb Sheldont, aztán Penny oda akarta költöztetni a bátyját, most pedig ugye Raj. Az a baj, hogy nekem ez kicsit sántított, mert mindhárom eset nagyon is jól megmagyarázható anélkül, hogy belevinnénk Leonardék kapcsolatát.

Bernie és Howard kicsit a margóra lett szorítva a héten, de azért így is voltak jó pillanataik – és igen, ők úgy is érdekesek tudnak maradni, hogy az írók nem hozzák fel hétről-hétre, hogy instabil a kapcsolatuk! Az például külön tetszett, amikor Raj belógott a hálószobájukba, azok a jelenetek viszont kevésbé, amikor Stuart is jelen volt. Ugyanis Stuart valahogy átment a vicces lúzerből piócába, aki echte élősködik Howardék nyakán, és ez már kezd egy kicsit sok lenni nekem.

Szóval voltak azért itt jó pillanatok, bár nem feltétlenül tetszik, hogy az írók merre haladnak a nagyobb történetívek tekintetében, de azért aggódni még nem aggódom – így is szórakoztató volt az epizód.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .