A harmadik évadra még inkább összekuszálódtak a szálak: barátságok szakadtak meg, viszonyok kezdődtek, új elhatározások születtek, válás és pénzügyi gond vette kezdetét, és ahogy az már lenni szokott, a múlt elől senki sem bújhat el!

Alicia (Julianna Margulies) és Will (Josh Charles) viszonya mindenki előtt titokban maradt, ráadásul ők ketten egészen jól egyensúlyoztak a munkahelyi dolgok és a magánélet között. Nem így történt azonban Peterrel (Chris Noth), akire Alicia még mindig dühös, és a válást még mindig komolyan fontolgatja, azonban ebből a döntésből Alicia kihagyta a gyerekeit, és ez később sokkal súlyosabb kérdéseket vetette fel, mint azt hitte. Alicia karrierje pedig szárnyalásba kezdett, új irodát kapott az emeleten, miközben egyre közelebb került a partnerré váláshoz, és ráadásul Eli Gold (Alan Cumming) cégével is remekül összehangolta a Lockhart & Gardnert. Ez utóbbi pedig feszültségeket is szült, hiszen Eli intézi Peter kormányzói választás elő kampányát, miközben az államügyész Peter sorra a Lockhart & Gardner ellen dolgozik.

Azonban a Lockhart & Gardnernél komolyabb gondok vannak, mint azt Diane (Christine Baranski) hitte, ugyanis komoly pénzügyi gondokba keveredtek, és amivel a két névadó már nem tud megbirkózni, így kétségbeesett lépésre szánják el magukat. Ráadásul Will korábbi jogi problémái is előtérbe kerülnek ismét, miközben Kalinda (Archie Panjabi) múltja is felbukkan és fenyegeti a nőt, akinek most lenne igazán a legnagyobb szüksége Aliciára, de ezt a barátságot ő szúrta el.

A harmadik évadra már nem jellemző az, mint az elsőre vagy a másodikra, hiszen itt már nem lehet két főszálra bontani az eseményeket, annyira egybeszőtték már magukat. Nincs különbség a munkahely és a magánélet között, hiszen Alicia életében összefonódott a kettő azzal, hogy viszonyt kezdett főnökével, miközben a munkahelyén intézi a válását, és besegít Elinak a készülő kampányba. Ráadásul a barátsága megromlott Alicia és Kalinda között, aminek az volt az oka, hogy Kalinda hazudott, és utólag sem mondta el Aliciának, hogy vele is lefeküdt Peter, nem csak prostituáltakkal. Ezzel pedig mélyen belegázolt Alicia lelkébe, aki nem fog tudni megbocsátani, azonban akadnak még közös érdekeik, és ezt mindketten érett fejjel kezelik.

Lockhart & Gardner pénzügyi gondjai komoly problémákat okozott, aminek köszönhetően az alkotók egy érdekes konfliktust is belecsempésztek a sorozatba, és amivel a későbbiekben lesz dolguk. A cégen belüli belső feszültség mindig is nagynak bizonyult, ám a mostani robbanásszerű lehet. Ehhez persze az is hozzá járul, hogy a cég komoly csatában áll az államügyészi hivatallal, Peter pedig nemcsak jó ügyvéd, hanem keménykezű ellenfél is.

Már korábban is említettem, hogy mennyire jót tett a szériának, hogy állandó szereplővé tették Eli Goldot, ugyanis a két szereplő, Eli és Alicia szarkasztikus és komoly vitái üdítő egyveleget alkotnak. Ráadásul az éved vége felé érkezik egy könyvvizsgáló, akit egyszerűen nem lehet nem szeretni.

Alicia a harmadik évadra már nem csak sodródik az árral, hanem maga is alakítja, egyre kevesebb mértékben függ férje tetteitől, és saját maga ér el célokat, ez pedig nagyon pozitív hatással van a személyiségére. A The Good Wife írói remek karaktereket írtak, akik hatással vannak egymásra, és akik olykor kilépnek a komfortzónájukból, nem azért mert az írók így kívánják (vagyis nem az írói önkény okán), hanem mert az események ezt indukálják.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .