Az eheti epizódban pörögtek az események rendesen, szívek szakadtak meg, új barátságok alakultak és a családi szeretet tört ketté, illetve az új szövetségesek pedig életük egyik legfontosabb útjára indultak – mi baj is származhatna ebből, igaz?

Clarke megegyezett Roan királlyal, hogy Árkádia 100 férőhelyéből ötvenet felkínál az Azgedának, azonban egy áruló Octavia sérüléseit kihasználva bejutott a településre, és elpusztította annak minden fontos elektronikai berendezését. Oda lett a szerver terem, a létfenntartás, az oxigéntermelés, és a kabinok nagy része. És nagy mázli, hogy haláleset nem történt. Az otthonukat elpusztulni látó emberek pedig bosszút követelve rátörtek a merénylőre. Kane mentette meg a srác életét, de az emberek még mindig zúgolódnak, és a bosszúvágy nem csak a földiekben erős, hanem a Skaikruban is.

Most, hogy a b-terv kudarcba fulladta, így Clarkék az a-tervre, vagyis a fekete vér kikísérletezésébe tették minden bizodalmukat, amit mi sem bizonyt jobban, mint hogy a teljes hydrazine készlettet feláldozzák Abby és Raven űrbéli utazására. Roan elengedte csapatai nagy részét, akik megtudván az igazságot a közeledő végről, elég komoly ámokfutásba kezdtek a környéken. Ezzel az amúgy is igen törékeny béke a tizenhárom klán között szinte megsemmisült – ha ezt Lexa látná… Így Roan, Clarke és Bellamy, valamint a királyi testőrség pár tagja elindult az emberiség egyik legfontosabb szállítmányával.

Mozgalmas epizódon vagyunk túl, és itt most nem csak az eseményekre értem, hanem a karakterek fejlődésének szempontjából is. Octavia eddig is komoly változásokon ment keresztül, ám most megint kapott az élettől egy kisebb pofont, ami egy igen fájdalmas pillanatra emlékeztette őt. Meg persze ezt az emléket Bellamynak sem hagyja elfeledni, és a testvérpár viszonya még mindig nem állt helyre. Érthető Bellamy türelmetlensége, de Clarke joggal inti őt arra, hogy várjon még a dolgokkal, mivel reméli, hogy Octavia megenyhül, de vajon ki lehet heverni Lincoln, vagyis a szerelme elvesztését? Vajon meddig ér a testvéri szeretet és hol kezdődik a színtiszta gyűlölet?

Clarke komoly döntést hozott, mikor a vérontás helyett felajánlotta a fele férőhelyet az Árkádián Roan király embereinek, ám a technikaellenesség és az emberi ostobaság (mint mindig) közbeszólt, ezzel azonban biztosította, hogy Roan végre higgyen neki és belássa, hogy a Skaikru tényleg a megoldáson dolgozik. Azonban jogos kérdések is felmerültek, hiszen mi lesz, ha mindenki fekete vérű lesz, és ugyan csak Octavia és Indra tudják, de a Láng még mindig létezik, hogy választanak annak hordozót, és vele együtt vezetőt?

Raven komolyan kiosztotta Murphyt, aki egyszerre egy szerethető és utálható karakter, de nem lehet elmenni összetettsége mellett. És valami hasonlót érezhetett Luna is, aki vigaszt nyújtott nem csak Murphynak, hanem még Ravennek is. Az idő azonban fogy, és nem csak a fekete esőtől kell lassan tartani, hanem fosztogatóktól, túlpörgéstől, és látomásoktól is!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .