Név: Kiss Anna Gréta

Nick: Aisha

Link: https://www.facebook.com/annagkissstream

Csillagjegy: Bika

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Tanuló

Kedvenc film/sorozat: Trónok harca

Kedvenc zenei stílus/előadó: pop, Proximity

Kedvenc videójáték: Assassin’s Creeed

Háziállat, kiskedvenc: két cica 

Mi volt az első cosplayed?

A legelsőnek Wonder Womant nevezném meg, de akkor még fogalmam se volt, mit jelent a cosplay. Halloweeni partira készítettem valami szexit.

Párod hogy vélekedik a hobbidról, esetleg segít benne, szerepel a terveitek között közös jelmez?

Pierce őrültnek tart minket (cosplayeseket), néha annyira belemélyedünk a készítésbe. Egyszerűen nem érti, mit szeretünk benne annyira. DE ennek ellenére nagyon is tiszteli azt, amit csinálunk. A közös jelmez esélytelen, nem erőltetem.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Igen, tanácsért szoktam a barátaimhoz fordulni, akik már tapasztaltabbak nálam. Legtöbbször a kivitelezéssel és anyagokkal kapcsolatban akad kérdésem. De az elméleti dolgokat leszámítva mindent magam készítek el.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Szerintem a kisugárzás alapján választok. Egy assassin titokzatos, elszánt, Elementalista Lux / Sailor Moon cuki, tündérszerű, Wonder Woman pedig a bátor Nő. Mindegyik másfajta hangulatot/személyiséget tükröz, ahogy egy emberi lélek is összetett és sokszínű.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Egy valami: az emberek hozzáállása. Reméltem, hogy a cosplayesek körében nem lesz irigység, rosszindulatúság, de nem így van. Ezen pedig nem lehet sajnos változtatni, maximum ignorálni bizonyos embereket.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Hmm. A készülőfélben lévő Sherwood Forest Ashét, de csak mert olyan sokat dolgozok rajta mostanában…  Viccet félretéve WonderWomant mondanám. Ő számomra a magabiztos, erős nő, aki bármilyen akadályt legyőz.

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Szerencsére legtöbbször kapok fuvart, illetve át tudok öltözni a helyszínen. A sminket otthon szoktam elkészíteni, ezért amikor Kitty Cat Katarina arcával kellett a városon keresztül mennem, egy csapat srác felismert és hallottam, hogy mondják: „Nézd má’ ott van Katarina”

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Hugh Laurie-val (Dr. House) <3

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Talán Ashét mondanám, de nem igazán tervezek ilyesmit.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Néha elgondolkozok, mi mindenre költhettem volna azt a pénzt, amit egyébként a textilekre, worblára, ragasztókra és munkaeszközökre költöttem. De megéri, mert ezért cserébe élményeket és saját, egyedi dolgokat hozok létre a két kezem által, ami felemelő érzés.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Őszre tervezem az Assassins Creed női verzióját elkészíteni, ami már nagyon régi tervem. Illetve egy fan art Jinxet is kinéztem már, amit egyszerű, meleg időben lehet csak hordani, így nyárra „összedobom”.

Kávés vagy inkább teás vagy?

KÁVÉ! Nélküle nem létezek. Ez a szerelem tényleg örökké tart.

Most milyen jelmezeken dolgozol éppen?

Sherwood Forest Ashe holmijai füstölnek az ujjaim alatt, a győri PlayIT-re viszem. Illetve benne vagyok egy Elementalista Lux csapatban, és páran össze szoktunk ülni cosplaykészítős streamre. Nyári conra készülünk, de már jó előre elkezdjük, hogy mindenképp elkészüljön addigra. Plusz megismerjük egymást és a közös munka sosem unalmas. ^^

Mikor lettél a Queens of Game tagja, is mi az, ami leginkább tetszik a csapatban?

2016 májusában csatlakoztam a QOG-hez. Tetszik az elv, hogy az esporttal foglalkozik, és a nők vannak a középpontban. Még ha az emberek nem tudják elképzelni, igenis legalább annyi lány játszik minden nap, mint fiú.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Edzeni szoktam szabadidőmben, illetve régebben rajzoltam. Ahogy az ember idősebb lesz, annál kevesebb ideje van ilyen dolgokra sajnos. Könyvtári jegyet is kiváltanám szívesen, de tudom, hogy nem használnám ki.

Melyik roxforti házba tartoznál?

Egyértelműen a Griffendél. Szeretem kimondani, amit gondolok. Ezen felül, amikor mindenki hallgat, nem félek a birkák közül kiemelkedni és elvinni a balhét, vagy kimondani azt, amire mindenki gondol.

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

Először Hamupipőkére gondoltam, hiszen jó érzés valakinek a kitüntetett figyelmét elnyerni és ekkora életmódváltást átélni. De aztán belegondoltam, hogy milyen mély depressziója lehet egy olyan lánynak, akit hosszú időn keresztül kutya se szeretett és cselédként kezelték… Szóval, nem tudom, kit választanék.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .