Amióta Negan feltűnt, annyi kedvem van nézni a Walking Deadet, mint futni: és nem vagyok egy sportos alkat. A héten is órákig húztam a dolgok, míg végre rászántam magam az epizódra, és voltak benne kellemes pillanatok, illetve fordulatok, mégis annyira unalmas és kiszámítható volt – igazi filler.

Rosita és Sasha egyességre jutott, hogy ketten elindulnak és megölik Negant, még akkor is, ha belehalnak – ennyivel tartoznak nem csak Abrahamnek, hanem Maggie-nek, és minden élőnek, akik szabadon és félelem nélkül akarnak élni. Azonban ezt a közös megbeszélést titkolják mindneki elől, de leginkább Maggie elől, akit nem akarnak sem felzaklatni, sem pedig nem szeretnék, hogy társukká szegődjön. Azonban akad valaki, aki rájön a két nő tervére, és valamilyen szintű ultimátumot ad nekik. Azonban mielőtt bármi reakció lehetne erre, a Megmentők hirtelen megjelennek Hilltopnál. Rosita és Sasha sikeresen elmenekülnek, ezzel beindítva a tervüket, míg Daryl és Maggie nem képes kijutni a közösségből, így kénytelenek elrejtőzni és reménykedni abban, hogy a Megmentők nem találnak rájuk.

Már jó pár rész óta tudjuk, hogy Abraham exei összeállnak, és együtt igyekeznek egy merényletre Negan ellen, furcsa egy páros ők, viszont a szövetségre lépésük óta mindketten pozitív irányba változtak, félretették régi sérelmeiket, és a feladatra koncentráltak. Ennek köszönhető az is, hogy Rosita végre betekintést enged érzéseibe és múltjába, ami igen sokat váratott magára, és mint néző, öröm volt hallani.

Ugyanakkor érdekes pillanatokat szült mikor Daryl és Maggie kettesben maradtak, talán az epizód csúcspontja volt, mikor a raktárban bujkáltak a sötétben, feszülten, minden pillanatban ugrásra készen. És egyúttal az epizód legdrámaiabb jelenete is lett, ugyanis amit itt látunk, nos, attól szem nem marad szárazon.

Természetesen a Hilltop vezetője is megér egy misét, aki szokásához híven ledobta gerincét és patkánnyá változott, és egyúttal bebizonyította az embereinek, hogy nemhogy nem áll ki értük, hanem egyenesen bárkit feláldozna, csak hogy mentse az irháját – igen, itt azért illik hibáztatni picit Jesust, hogy amikor lehetősége volt vezetővé válni, nem élt vele, most meg persze sajnálja.

Mindenesetre élveztem a mostani epizódot, csak hát a mostani eseményeket bőven egybe lehetett volna gyúrni a múlt hetivel, és akkor egy szép, feszes, izgalmas epizódot kaptunk volna – de legalább legyünk hálásak, amiért most Neganből kevés jutott!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .