Ha ma már úgyis Stephen King napot tartunk, akkor úgy gondoltam, ideje lenne leporolni egy régi kedves darabomat – A Rózsa Vérét – és azon belül is egy kérdést, ami évek óta érik a fejemben? Hogy vajon ki a legerősebb személy/entitás a filmekben? Bár a paranormális képességeket nehéz rangsorolni, a filmben nyújtott teljesítmények alapján mégis lehetséges. Akkor, lássuk is az indulókat.

 1. Vic
  Bár bírtam az öreget a stílusa és a nem éppen hétköznapi ereje miatt, csak az volt vele a probléma, hogy egyrészt keveset mutatott az erejéből, másrészről meg jól tudjuk a filmből, hogy ő az egyik, aki nem éli túl Rose Red trükkjeit – pedig az ereje használatával képes lett volna elkerülni a saját vesztét.

 1. Cathy
  Az automata írás eléggé veszélyes műfaj tud lenne, főleg akkor, ha valami olyat kell beszédre bírni, aki sokkal de sokkal hatalmasabb erővel rendelkezik. Bár Cathy erejének igazán csak a végjátékban veszik hasznát többiek, végül is ő az egyik főkapocs, ami miatt a maradék túlélő képes kijutni élve.

3.Nick/Emery
Ők azért osztoznak a bronzérmen, mert bár az erejük (egy főleg gondolatolvasó és egy poszt-kognitív) eltérő, arról nagyon hamar megbizonyosodhatunk, hogy talán még Annie mellett ők azok, akik képesek szembeszállni Rose Red erejével. A legjobban azok a jelenetek tetszettek, amikor Emery képes volt elűzni az őt riogató, múltban megrekedt lelkeket.

 

 1. Annie
  Bár a legfiatalabb, ő egyben a legerősebb és Rose Red fő célpontja a lány, aki már az elejétől kezdve harcban áll a házzal és képes észlelni az egyre növekvő veszélyt, de ezt nem tudja időben a többiek tudtára adni. Mind Nick-el, mind Steve-el nagyon jó párost alkotnak és ők ketten is azok (Annie nővérét leszámítva), akik feltétlen gondoskodással vannak a lány felé.

 1. Ellen Rimbauer/Rose Red
  Ezen most gondolom mindenki meglepődött. Igen, a legerősebb személy a Rózsa Vérében nem Annie, hanem a ház – és persze annak úrnője, Ellen Rimbauer. Ez a két jelenség egy akarattá és egy entitássá vált az évtizedek alatt, és nincs az a személy,a ki képes lenne véget vetni ennek a kapcsolatnak. És bár a házat a film végén a lerombolás fenyegeti, tudjuk, hogy a házat élővé tévő erők nem fognak ettől eltűnni.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .