Már korábban is sok olyan alkalom adódott a The 100 epizódjaiban, ami morálisan igencsak megkérdőjelezhetőnek bizonyult, de pont ez az, amiben újított ez a széria, hiszen nem mindig a helyes tett ad megoldást a problémára. A mai részben szintén ezzel szembesülünk, méghozzá olyan csavarral megtűzdelve, amitől le esik az állunk!

Clarke megérkezett Alie szigetére Roannel és a hiányos hydrazine szállítmánnyal, és amíg ők utaztak, az ottaniak talán találtak egy megoldást a Sötét Vér kikísérletezésére, ám ehhez olyan dolgot kellene megtenniük, amire senki sem vágyik. Ráadásul ez komolyabb problémákhoz is vezethet, ám az út során kimerült Clarke inkább pihenni tér Allie otthonába, amit most Murphy és Emori tart rendben. Azonban az éjszakai látogatóra nem számítottak, aki ráadásul olyan emlékeket idéz fel Emoriban, amikre nem jó emlékezni.

Eközben Árkádiában egyre inkább elfajul a helyzet, ráadásul beköszönt a radioaktív eső is, ami bőrrel érintkezve azonnal mar, és ha sok esik éppen az emberre, akkor a sors megpecsételődik. Ebben a helyzetben káosz alakul ki a táborban, ráadásul Bellamy és Kane is tehetetlen. És míg Bellamy távol volt, Octavia elszökött, és a srác legszívesebben utána rohanna az erdőbe, ahol őt a biztos halál várná az esőben, azonban nem csak Octaviának kell menedéket találnia, hanem másoknak is, akik kint ragadtak!

Igazi érzelmi hullámvölgyet okozott a mostani epizód, amit leginkább a nehéz és kemény döntések jellemeztek. Vajon fel áldozhatjuk-e a keveseket a sokak érdekében? Ezt már a Star Trek univerzumában is pedzegették, és talán erre a kérdésre soha nem is lehet megfelelő választ adni, csak azt, amit a helyzet diktál – ezzel pedig most szembesült Bellamy is, aki bár képes meghozni a nehéz döntéseket, mégsem kezeli olyan jól ezeket, mint Clarke!

Clarke-nak és Abby-nek is egy komoly döntést kell meghozniuk, amin az egész emberiség sorsa múlhat, hiszen akkor biztos egy elmélet, ha letesztelték, vagyis esetünkben meg kell tudni, hogy Luna vére tényleg képes meggyógyítani másokat is, akik nem ezzel a különlegességgel születtek. Ehhez pedig egy kísérlethez van szükség, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy valakit meg kell fertőzni egy halálos adag sugárzással, ami, ha tévednek, az illetővel végez is! De vajon a jelenlévők közül ki lenne hajlandó erre, és kit áldozhatnának fel, aki túlélésük szempontjából nem létfontosságú? Hiszen a jelenlévők mind fontos feladatokat látnak el, vagy éppen maguk a tudósok, akik lehetővé tennék az emberiség fennmaradását!

Komoly kérdéseket kaptunk, amikre az epizód valamelyest választ is adott, ami egy másik alkalommal már biztosan nem állná meg a helyét, hiszen a nagyobb jó érdekében sosem lehet előre tudni, hogy mit lehet, vagy mit kell megtennie valakinek!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .