Egy ilyen cikket összeállítani nehezebb, mint Jersey Shore-ban az értelmet keresni. Sok kritikát kaptak A Hobbit Trilógia – főleg azért mert nem csak film, hanem filmek -, de a hosszúságnak is megvan az az előnye, hogy képes a nézőkkel több szereplőt megismertetni, jellemüket, múltjukat jobban kibontani – és pont azért lehet őket megszeretni. Most összefogtam egy csokorra valót azokból az arcokból, akik mondhatni kötelező elemei lettek a Középföldi túlélőcsomagnak.

 1. Balin
  Avagy netes fórumokon fellelhető nevén Badass Santa. Balin is azon törpök egyike, aki emlékszik még Smaug pusztítására, ennek ellenére neki ez nem ment az agyára. Bár törpként neki is a vérében van a harc és az emberekhez hívatlanul való betörés, Balin egy hihetetlenül diplomatikus és tényleg nagypapás jellem, aki tényleg Thorin csapatának esze és szíve egyben – és nem véletlenül szakad meg a szívem, amikor eszembe jut a Gyűrű Szövetségében a móriai jelenetsor.

 1. Azog
  Ha belegondolok az összes Gyűrűk Ura gonosz közül talán még Azog a legkevésbé veszélyes, ennek ellenére azt tudom mondani, hogy mégis egy veszélyt jelentő tényező, hiszen egy orkhoz mérten roppant intelligens mániákus, akinek feltett célja az, hogy végezzen hőseinkkel – elsősorban Thorinnal. Bár a könyvben lévő szerepének mértéke jelentősen eltér a filmekben lévőtől, ha az összességet nézzük nem ártott neki ez a bővítés.

 1. Thranduil
  Na, Legolas apja egy igen kemény diónak minősül. Eleinte nem is kedveltem, mert csak az egomán, törputáló és mindenkit kioktató oldalát mutatta, de voltak olyan kisebb megmozdulásai, amikor megmutatkozott rajta az a szó szerint évezredes fájdalom, amit a régi korok háborúi okoztak neki. Bár jellemben szinte gyökeresen eltér mind Galadrieltől, mind Elrondtól azért rajta is látszik, hogy egy sokat látott és bölcs személy, csak a múlt sebei és az ebből fakadó megnyilvánulásai ezeket szinte mindig elfedik.

 1. Barna Radagast
  Őszintén, van olyan rajongó, aki nem képest ezt a buggyant papust szeretni? Barna Radagast egyike az öt mágusnak, ám társaival ellentétben ő sokkal inkább a természettel foglalkozik, semmint az emberek vagy más népek problémáival. Persze teljesen ő sem maradhat ki ezekből, és ha kell, akkor wargokkal karöltve fogócskázik szánhúzó nyulaival. A Lord of the Rings Onlineban külön szerettem azokat a Lore-masteres küldetéseket, amiket adott.

 1. Fili & Kili
  Gondolom ezen senki nem lepődött meg. Thorin két unokaöccse már az első pillanattól fogva az egyik fénypontjai a Hobbitnak. Elhivatottak, kalandvágyóak és mindenre képesek imádott nagybátyjukért. A legtöbb humorért ők feleltek a filmek alatt, és persze nem egy olyan jelenet is volt, amikor túlzott buzgóságuk miatt bajba kerültek, de nem is tudok olyan ismert filmes testvérduót, akik nem keresték volna néha a bajt.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .