A Walking Dead hetedik évadának utolsó előtti epizódjánál járunk, ami ismét felemásra sikeredett: akadtak benne nagyon kemény és felemelő pillanatok, miközben semmi igazán váratlan fordulat nem történt – az évad első felének ballépéseitől még mindig szenved a széria sajnos!

Sasha berohant a Megmentők főhadiszállására azzal a szándékkal, hogy megöli Negant és bosszút áll Abrahamért, meg persze megvédi a sajátjaitól a kiszolgáltatott helyzetből, amiben most léteznek. Azonban nem megölték őt, hanem elfogták, és másnap reggel egy Negan hívő próbált meg erőszakoskodni vele, mire betoppant a „hős megmentő”, vagyis maga Negan, aki egy igen frusztráló ajánlatott tett Sashának, akinek egy egész napja volt átgondolni a következő lépését, amiben Eugene akarva-akaratlanul is részesévé vált.

Eközben Tara elmesélte Ricknek a titkos női tábort, amire egy véletlen folytán akadt rá, és úgy döntöttek, kirabolják őket, de előtte Tara azért megtett mindent, hogy jobb belátásra bírja a vezetőket. Azonban az akció nem pont úgy sikeredett, ahogy tervezték, de talán pont ez volt az, amire mindkét félnek szüksége volt, hogy kimozduljanak a komfortzónájukból. Ráadásul mikor Rickék hazaértek, egy igazi meglepetés várta őket!

Élveztem az epizódot, jobban, mint a korábbiakat, mivel nemcsak Rickék, hanem maga Negan is ésszerűen viselkedett – bár még mindig egy barom, most mégis egy ésszerű vezetőként tette, amit tett, és a terve is logikus és átgondolt, kár hogy eddig nem ezt az oldalát mutatták be az alkotók, hanem egy túlzó karaktert, ami valójában nem létezhetne ebben a világban.

Bár Eugene-re mindenki dühös, még én is, azt meg kell hagyni, van abban valami igazság, amit mondott, és bár mások az indokaik, igaza volt abban a tanácsban, amit Sashának adott. Ráadásul Sasha is ügyesen igyekezett keverni a lapjait, és bár nem azt kapta, amire számított, elég okos ahhoz, hogy ezt a maga javára fordítsa – csak azt kell kitalálnia, hogyan is tehetné.

Az, hogy Rickék végre elmentek a Natania táborába eléggé várható volt, sőt, kifejezetten tetszett, ahogy az egészet intézték, és nem akartak adni helyet a kétségeknek, azonban ez a mozzanat annyira régóta érett, annyira várható és kiszámítható volt, hogy a komolyabb mészárlás kivételével nem tudott igazi katarzist adni a nézőnek. Azonban az utolsó, Alexandráiban történt jelent sor már igazán adott egy komoly löketet a finálénak – plusz láthattunk egy nagyon őszinte reakciót Daryltől, amit már igen régóta vártunk!

És itt elő is jön a mostani évad komoly problémája, ugyanis a főszereplőkkel, vagy egyáltalán a szereplőkkel, alig foglalkozik igazán, a korábbi komolyabb beszélgetések, tettek egyszerűen semmivé lettek, mert minden Neganről szól, ami egyrészt érthető, hiszen ő az ellenség, másrészt akkor sem kellett volna ekkora játékidőt kapnia. Pont olyan, mint A sötét lovag című Batman film, ami csak Batmanről nem szólt, ellenben Jokert folyamatosan mutatták meg istenítették!

Azért várom egy kicsit a finálét, és tartok is tőle, és most nem a szokásos cliffhanger utálat beszél belőlem, hanem a félelem is, hiszen a hetedik évadot nagyon elrontották a készítők, és aggódom, hogy ehhez idomul majd az utolsó epizód is!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .