Azt hiszem a mostani epizód volt a legsokkolóbb a széria történetében, az események olyan szinten pörögtek, hogy csak kapkodtam a fejem, miközben minden mesteri pontsággal lett adagolva, hogy két lélegzetvétel között egy szívrohamom lehessen!

Mick, miután Sara a kezébe nyomta a pálcát, végül Snartot választott, és ezzel a Legion of Doomot, aminek következtében átírták a világ alakulását. Ráadásul Eobard és Damien az új világban maguk köré gyűjtötték a Legendákat, csak éppen életük legrosszabb munkáját kapták meg. Sara és Amaya Damien játékaivá váltak, akik felkutatják főnöküknek az összes hőst, és persze meg is ölik őket a kedvükért, miközben Eobard a világ szuperzsenijévé válik és saját csapatának vezetői Jax és Martin.

De minden megváltozik, mikor Nate berohan Eobardhoz, elárulva, hogy ezzel a világgal valami nagyon ne stimmel, és pont a legrosszabbkor, hiszen éppen ott tartózkodik Snart és Mick is, akik parancsba kapják, hogy öljék meg a túl sokat tudó Nate-et. De nem csak a Lándzsa által változott meg a világ, hanem egyesek bűntudata okán is, és ezt igyekszik is kijavítani!

Most, hogy bekövetkezett a legrosszabb, vagyis a Lándzsa használata, a világra rá se lehet ismerni, ugyanakkor a készítők adtak egy érdekes színezetet is a dolognak, ugyanis Eobard, mint a legokosabb tudós meg is mentette a világot, helyrehozta a környezeti károkat, megmentve ezzel a bolygót és az emberiséget. És ez még inkább megnehezíti a dolgokat, hiszen ebből pontosan látszik, hogy talán Eobard nem is a klasszikus értelemben vett gonosz, hanem inkább csak egy rendkívül önző ember – persze Damienről és Leonardról ez már nem mondható el. Sőt, Malcolm sem a világ uralmát kérte, hanem hogy a felesége és a gyermekei éljenek, és vele legyenek.

Mindig is kedveltem Micket, annak ellenére, hogy honnan jött, és bár igencsak hiányoltam Leonardot, azért ez a régebbi önmaga közel sem az a férfi, aki a hajón megmentette mindenki életét azzal, hogy feláldozta saját magát, és ezt lassan Mick is észreveszi. Azonban Mick egy komoly árulást követett el, amit az indukált, hogy nem bíztak meg benne teljesen a többiek, és ebből adódóan talán sosem fognak – kivéve egyetlen személyt, aki jobban belelát mások lelkébe, mint bárki, és pont ez lesz a végzete is!

Amúgy meg a mostani világban lévő Legendák dizájnja igen tetszetős, Micknek igaza volt, hiszen Sara és Amaya stílusa nagyon el lett találva. Ahogy Nate berohanása is, ami kicsit emlékeztet minket egy jó pár héttel ezelőtti hasonló akcióra! De minden poén és szépség mellett a legnagyobb gyomrost az utolsó harc okozta, ami után nem csak a csapat nem tud magához térni, de a néző sem – nagy dolgok várnak még ránk a jövő héten!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .