Emlékeztek még az Alkonyzóna című sci-fi és horror antológia show-ra? Gyerekkorom nagy kedvence volt a széria, egyrészt mert minden epizód más és más volt, másrészt hihetetlen mértékben kitágította az amúgy a kilencvenes években olykor unalmassá vált témákat. De ha már retro korszakot élünk, akkor ezt a stílust is előhúzták a kalapból, ezúttal a Hulu stream szolgáltató, aki a lehetőséget meglátta a műfajban, de sajnos ennél többre nem futotta tőle.

A Dimension 404 esetben is minden epizód eltérő és új történetet mesél el, amiben van sci-fi, tudomány és persze a jó öreg rémisztgetés is – utóbbihoz nagyban hozzájárul, hogy a felvezető szöveget Mark Hamill mondja fel! Az első részben egy randi applikáció működésének mögöttes világába nyerhetünk betekintést, ahol valójában semmi sem az, aminek látszik.

A készítők egy dolgon változtattak a megszokott Alkonyzóna stílusban, méghozzá a nagy csavart nagyjából a kezdetek utáni negyed órában már be is dobják, és inkább azzal törődnek, hogy ezután miképpen is lehet tovább menni. És kb. ekkor volt az a pillanat, amikor a pilot unalmassá és kiszámíthatóvá vált. A történések ugyanis magától érthetődőek voltak, és az utána következő hosszabb időhúzásnak hála már a negyven perces epizód kétharmadánál a hajam téptem, és türelmetlenül vártam, hogy vége legyen – meg amúgy ezzel kaszáltam is a szériát, mind a hat epizódjával!

A színészek, nos, a legenyhébb kifejezés, ami eszembe jut az a nem túl jók, vagyis vagy most szabadultak egy gyorstalpaló színészkurzusról, vagy sosem jártak semmilyen tanfolyamra – nehéz eldönteni, mert van, aki aluljátssza szerepét, és van, aki pont az ellentéte és túljátssza azt. Számomra nagy csalódást okozott a széria, tekintve, hogy a Hulu tavaly több pozitív meglepetést is okozott a számomra. Csak birkatürelműeknek, unatkozóknak, vagy Alkonyzóna gagyi koppintás-rajongóknak ajánlom!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .