A széria negyedik évadára már nem lehet elkülöníteni a főszereplő magánéletét az ügyvédi munkájától, mert összefolynak, egymásra hatnak, és egymást befolyásolja ez a két tényező, sokkal jobban, mint azt tette az előző évadokban.

Lockhart & Gardner komoly pénzügyi problémába keveredett, mikor a két ellenség, Louis Canning (Michael J. Fox) and Patti Nyholm (Martha Plimpton) összefogtak a cég ellen, és szó szerint banki csődbe vitték. Azonban Diane (Christine Baranski) és Will (Josh Charles) kieszelt egy nem túl előnyös tervet, amivel túlélheti a cég, ám ehhez be kell engedniük egy idegent a belső információikhoz, megmutatni a cég teljes struktúráját és alárendelni mindent az ő hozzáértésének. Ez az elején komoly konfliktusokat szül, azonban a két vezetőnek rá kell döbbennie, hogy a vizsgáló egy igen korrekt ember, aki tényleg a cég túlélését tűzte ki célul.

Amíg a cég csőd felé robog, és Diane-ék kézzel-lábbal próbálnak új ügyfeleket találni, felajánlják a fiatal ügyvédeknek a partneri lehetőséget, ami azzal jár, hogy pénzt invesztálnak a cégbe, de cserébe a profitban is osztoznak. Így kerül a partnerség közelébe Alicia (Julianna Margulies) és Cary (Matt Czuchry) is, azonban a cég a vártnál komolyabb hajtűkanyarokat produkál, ami megváltoztatja a partnerjelöltek viszonyát. Eközben Peter (Chris Noth) csatába száll a kormányzói székért, és ebben Eli Gold () van a segítségére, azonban egy kampány sosem úgy alakul, mint azt az elején eltervezik, és be kell vonni Aliciát is a győzelem érdekében.

A férjem védelmében a negyedik évadával egy komoly vízválasztóhoz érkezett, hiszen az eddigi sémát felrúgta a nagyobb jó érdekében, és komoly változásokat eszközöltek az alkotók a történetvezetésen a megújulás jegyében – és ez bejött nekik. Azáltal, hogy a korábbi kettős tagolást minimálisra vitték, egy sokkal szövevényesebb és komolyabb szálakat tudtak belevinni a storyba, így felfrissítve a szériát. Ráadásul most az epizódikus ügyek is kisebb hangsúlyt kaptak, de ez nem azt jelenti, hogy ne lettek volna érdekesek, csak most a cég megmaradásáért vívott küzdelem elvitte a játékidő nagy részét.

Érdekes v olt látni, ahogy az olykor barátként, olykor ellenségként viselkedő Diane és Will mennyire komoly összhangban képesek dolgozni – hogy ez Aliciára és Caryre is igaz. Ebben az évadban nagyon rámentek a két páros közti párhuzamra és hasonlóságra, ami nagyon érdekes aspektust adott a sorozatnak, és talán a legfelemelőbb pillanatokat ez okozta.

Az utolsó epizód egy komoly cliffhangerrel zárult, ami miatt minden rajongó hosszú hónapokig találgatta, hogy végül Alicia mit fog választani, vajon a magánélete fontosabbá válik a karrierjénél, vagy ez sokkal összetettebb probléma és inkább az önállóság és az útkeresés a lényeg?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .