A félős Dán dog és barátainak kalandjait szerintem senkinek nem kell bemutatnom, azt viszont nem tudom, hogy mennyien ismerik ezt a filmet, ami az első film volt, amik a legelső (1969-70) sorozatból, a Scooby-Doo, merre vagy?-ból építkezik. Itt azonban elhagyunk pár szereplőt a csapatból, de kapunk helyette dilis szellemeket, igazi déli redneckeket, egy seriffet és egy szökött majmot, valamint egy családi rejtélyt – és máris kész a Scooby-Doo és a Boo bratyók.

Történetünk azzal veszi kezdetét, hogy Bozontra hagyja a nagybátyja, az öreg Beauregard a hatalmas déli ültetvényét. Az örökség miatt nyakába kapja Scooby-t és Scrappy-Doot, ám már az odaút szembesülnek azzal, hogy a birtok szellem járta, a komornyik ijesztőbb mint akármelyik temető éjszaka, és szomszédok sem éppen a legkedvesebbek. Miután nem tudnak elmenni este a birtokról, és szellemek vannak a házban, a srácok úgy döntenek, hogy professzionális segítséget hívnak, ám a kapott segítség még jobban borzolja a kedélyt – ugyanis a Boo bratyó szellemirtó trió is szellemekből áll. Innentől persze nincs megállás, megy a szellemkergetés/menekülés, valamint a kincskeresés, hiszen az öreg hatalmas vagyonát is unokaöccsére hagyta, ám el kellett rejtenie a rosszak szeme elől.

Ami elsőre furcsa lehet a filmen, hogy az öt fős bandából csak Bozont és Scooby van itt, de nem lepődjünk meg, több más olyan film is készült, ahol csak ők játszanak központi szerepet -ennek ellenére filmben minden a helyén volt. Ha kellett futottak és visítottak, ha kellett nyomoztak és ebben hatalmas segítségükre volt Scrappy, valamint a boo bratyók is bebizonyították, hogy nem teljesen hasznavehetetlenek. A rejtvények jó és a kötelező macska-egér játék a csontpofával és a kardozós szellemmel igazán viccesek.

Igen, ha már ijesztő nem lehet a film, legalább legyen vicces, és ez még nem tudom hány év és megnézés után is sikerül neki. Egyrészről megkapjuk a kötelező , már a sorozatból is jól ismert poénokat, másrészről meg kapunk egy csipetnyi, délieket kifigurázó poénokat is, amiknek központi elemei a szomszédos család két tagja, Sadie Mae és az ő bátyja Billy Bob. A seriff is inkább komikus, semmint hivatalos jelenség, főleg akkor, amikor hajkurászik egy cirkuszi majmot és rajta kívül már mindenki találkozott vele.

A kinézet, a hangok és még a beszédstílus is a megszokott, klasszikus vonalon alapszik, ami nem csoda, tekintve hogy nem sok idő telt el a sorozat és a film legyártásának ideje között. A magyar szinkron még mindig remek, és ez persze tipikusan egy olyan fandom, ahol nem lehet más hangot elfogadni egy szereplőnek, csak azt amit már megszoktunk – ilyen felejthetetlen hangokat ad Vass Gábor (Scooby) vagy Fekete Zoltán (Bozont).

A Scooby-Doo a Zombik szigetén mellett ez a második kedvenc filmem. Az említetten már látszik, hogy egy másik korszakot, egy másik gondolkodást képvisel és komolyabb, komorabb a hangvétele, de a Boo bratyók végig megmarad a régi, szerethetően butyuta kis filmnek, amit vétek kihagyni.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .